Connect with us

Kézilabda

Női kézi – Újabb fejlemények az elmaradt Győr-Békéscsaba meccsel kapcsolatban

Női kézi – Újabb fejlemények az elmaradt Győr-Békéscsaba meccsel kapcsolatban


Egyik játékosának koronavírus-fertőzés gyanúja miatt nem állt ki a Békéscsaba a Győri Audi ETO KC otthonába kiírt keddi mérkőzésére a női kézilabda NB I-ben.

    A vendégek időben megérkeztek a találkozóra, de jelezték, hogy az egyik játékosuk nem érzi jól magát, azonban nem tudták igazolni, hogy negatív koronavírusteszttel rendelkezik. A szabályok értelmében 1 óra 15 percet vártak a felek, és mivel ekkora sem lett negatív tesztje a békéscsabai kézilabdázónak, nem játszották le az összecsapást.


    A fontos Bajnokok Ligája-sorozat előtt álló győriek ezt megelőzően két mérkőzést játszottak az NB I új szezonjában és mindkétszer győztek, míg a békéscsabaiak eddigi egyetlen találkozójukat elveszítették.


    A vendégek a közösségi oldalukon jelezték kedden este, hogy egyik játékosuk még múlt pénteken utazás közben enyhe tünetet mutatott, rövid időre belázasodott, így a csapatorvos és a magyar szövetség (MKSZ) ajánlásának megfelelően nem lépett pályára a Boglári Akadémia-SZISE elleni bajnokin. Az Előre NKSE az esetet azonnal jelentette a szövetség felé, a sportoló azonnal orvosi vizsgálaton vett részt, és őt a vonatkozó szabályzatok figyelembevételével a legrövidebb időn belül PCR-tesztre küldték annak ellenére, hogy az első orvosi ellenőrzés nem valószínűsítette a koronavírus-fertőzést. A játékos és a csapat többi tagja azóta is teljesen tünetmentes.


    A csabaiak jelezték: az előzetes információk szerint a tesztet elvégző szolgáltató kedd délelőttre várta a laborból a leletet, de az a mérkőzés kezdetéig sajnos nem érkezett meg. Az érintett sportolót egyébként nem nevezték a győri mérkőzésre sem.


    “Egyesületünk igyekezve felelősségteljesen és sportszerűen eljárni – folyamatosan egyeztetve a tesztet végző szolgáltatóval – hivatalosan jelezte az ügyet a Magyar Kézilabda Szövetségnek, illetőleg a hazai csapatnak. A csapat a bajnoki mérkőzésre jóhiszeműen elutazott, hiszen pozitív teszteredmény hiányában a találkozót meg kell rendezni, arra nincs protokoll, hogy kérdéses esetben mit kell tenni.


    Mivel a teszt kiértékelése a kezdésig sem érkezett meg, a biztos eredmény nélkül az Előre NKSE nem vállalta a kockázatot, már a bemelegítést sem kezdte el, végül pedig nem lépett pályára, hiszen az egészség a legfontosabb” – olvasható a békéscsabaiak tájékoztatásában.


    Hozzátették: természetesen nyitottak a mérkőzés későbbi pótlására is, hogy minden találkozó a pályán elért eredménnyel szerepeljen a tabellán.


    A győriek is a közösségi oldalukon számoltak be a történtekről. Őket a Békéscsaba illetékesei fél órával a mérkőzés kezdete előtt értesítették, hogy keretük egyik játékosa koronavírusteszten vett részt a hétfői nap folyamán és a teszt eredményét még nem kapták meg. Ekkor az ETO egyeztetést kezdett az MKSZ illetékes szerveivel, a versenybizottsággal, valamint az orvosi bizottsággal és keresték a lehetőséget a mérkőzés biztonságos lejátszására.


    “Mivel ez annak függvénye volt, hogy tudomásunk legyen az érintett játékos teszteredményéről, aki nevezve ugyan nem volt a találkozóra, de az utazáson Győrbe részt vett a vendégcsapattal, ezért a szabályokban foglalt 75 percet megvártuk, hogy ki tud-e állni a Békéscsaba a mérkőzésre” – áll a győriek közleményében. “Mivel a teszteredmény nem érkezett meg, így a Békéscsaba kerete nem volt százszázalékos biztonsággal kijelenthetően fertőzésmentes, ezért a vendégcsapat úgy nyilatkozott, hogy nem tud kiállni a mérkőzésre.”


    A találkozó sorsáról az MKSZ illetékes szerve dönt majd.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda