Kézilabda

Női kézi: mentálisan elfáradt a győriek egykori nagy kedvence, visszavonul

Befejezi pályafutását a jelenlegi idény végén a Győr női kézilabdacsapatával korábban három Bajnokok Ligáját nyerő Nycke Groot, aki tavaly nyár óta ismét Dániában, a BL-szereplő Odensében játszik.-írta az NSO

A 32 éves holland irányító a dán TV 2-nek beszélt döntése hátteréről.

„Nagyon elhasznált már a testem, és nincs már hozzá mentális erőm, hogy továbbra is ezen a szinten játsszak – kezdte Groot. – Jól érzem magam Dániában, örülök, hogy visszatértem, de a kézilabda tekintetében ugyanolyan nagy nyomás nehezedett rám, mint korábban. Bizonyos tényezőket fejben nehezen tudok elengedni, mert mindent százszázalékosan akarok csinálni.”

Groot 2015 és 2019 között kézilabdázott Győrben, ez idő alatt három Bajnokok Ligáját, valamint négy magyar bajnoki címet és három Magyar Kupát nyert az ETO-val. A holland válogatottal világbajnoki ezüstérmes (2015) és bronzérmes (2017), valamint Európa-bajnoki 2. (2016) és 3. helyezett (2018), sőt az idei Eb-re készülő bő keretbe is beválogatták, de nem kívánt visszatérni a nemzeti csapatba, ezért a szűkített, 16 fős listára már nem került fel a neve.

Groot az Odensével a Győr csoportjában szerepel a Bajnokok Ligája jelenlegi kiírásában, és kilenc meccs után 10 ponttal a B jelű nyolcas 4. helyén áll.

Fel