Kosárlabda

Női Euroliga – Fegyverneky: le akarjuk zárni a negyeddöntőt Bourges-ban

Fegyverneky Zsófia szerint a kedden megnyert első mérkőzés után a Sopron Basket pénteken lezárhatja Bourges-ban a női kosárlabda Euroliga negyeddöntőjét, amely az egyik fél második győzelméig tart.

Az előző idényben ezüstérmes magyar csapat két napja óriási csatában 66-65-re verte francia ellenfelét, és a csapatkapitány hasonló mérkőzésre számít idegenben is.
    „Kiélezett meccs lesz a kinti is, próbálunk tovább javítani a védekezésünkön, mert a Bourges hazai pályán még erősebb” – nyilatkozta a klub honlapján a 34 éves irányító. „Tudunk a keddinél jobban játszani, és szeretnénk holnap lezárni a párharcot” – tette hozzá.


    A friss Magyar Kupa-aranyérmes és az NB I-ben alapszakaszgyőztes együttes kora reggel Párizsba repült, ahonnan busszal folytatja az utat a fővárostól 240 kilométerre fekvő Bourges felé. Roberto Iniguez este már edzést tart együttesének az ultramodern, 5000 férőhelyes Palais des sports du Pradóban.
    A párharc második mérkőzésére pénteken 20 órakor kerül sor Bourges-ban. Ha ott is soproni siker születik, akkor a zöld-sárgák 2009 és 2018 után harmadszor jutnak be a Final Fourba. Ha egyenlít a francia gárda, a negyeddöntő utolsó meccsét szerdán 18 órakor rendezik Sopronban. MTI

Fel