Kézilabda

Női EHF Kupa – Komoly előnyben a Siófok

A Siófok a norvég Storhamar otthonában lépett pályára a női kézilabda EHF Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A vendégektől csak a lengyel Joanna Drabik hiányzott sérülés miatt. A hazaiaknál ott volt a pályán a csapatkapitány Heidi Löke, a Győr korábbi beállója, aki a norvég válogatottal egy olimpiai, két világbajnoki és három Európa-bajnoki aranyérmet nyert, hiányzott viszont a 19-szeres magyar válogatott balszélső, Juhász Gabriella.

Fotó: Facebook


    Tor Odvar Moen, a Siófok norvég vezetőedzője a 15. percben kikérte első idejét, mert csapata – az ellenfél jó védekezése miatt – csupán négy gólt dobott, igaz, ezzel a Storhamar nem tudott élni (5-4). A hazaiak átálltak a létszámfölényes támadójátékra, vagyis levitték a kapusukat, amikor náluk volt a labda, de pontatlan lövéseiket kihasználta a Siófok és fordított.
    A folytatásban a horvát Andrea Kobetic góljaival tovább növelte előnyét a vendégcsapat, amely a szünetben egy találattal vezetett.
    Eleinte a második felvonás is szorosan alakult, majd a Siófok gyorsabb, pontosabb játékának köszönhetően meglépett, és egy 8-3-as periódussal eldöntötte a meccset, majd a hajrában újabb üres kapus góljaival valószínűleg a továbbjutást is.
    A Storhamar legeredményesebb játékosa Betina Riegelhuth volt, aki 15 lövésből kilenc gólt szerzett. MTI

Eredmény,
Női EHF Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés:

Storhamar HE (norvég)-Siófok KC 24-31 (12-13)

A Siófok gólszerzői: Kobetic 10, Nze Minko, González Álvarez, Böhme 4-4, Jezic 3, Aoustin, Dedu 2-2, Solberg, Janjusevic 1-1

Fel