Kézilabda

Női BL – Győzelemmel zárta a középdöntőt a Győr

A címvédő Győr 33-26-ra nyert a norvég Vipers Kristiansand otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének hatodik, utolsó fordulójában, szombaton.

    A győriek négy győzelemmel és két döntetlennel csoportelsőként zárták a középdöntőt.

 Eredmény,
 Női Bajnokok Ligája, középdöntő, 6. (utolsó) forduló, 2. csoport:

Vipers Kristiansand (norvég)-Győri Audi ETO KC 26-33 (17-17)


A Győr gólszerzői: Oftedal 8, Groot 6, Tomori, Hansen, Brattset, Amorim 3-3, Görbicz, Pintea 2-2, Knedliková, Kristiansen, Puhalák 1-1

    A vendégek már korábban biztossá tették, hogy a csoport első helyéről jutnak a negyeddöntőbe, ahol a dán Odense lesz az ellenfelük. Keretükből ezúttal Fodor Csenge és az idény végén távozó norvég Nora Mörk hiányzott sérülés miatt. A norvégok számára sem volt már tétje a meccsnek, mivel biztos volt a második helyezésük.

Fotó: Facebook


    Eleinte felváltva estek a gólok, majd hatékonyabb támadójátéka nyomán két találat volt a Győr előnye (6-8). A Vipers gyorsan fordított, és a szünetig ismét szoros lett az állás.
    A második félidő elejét hasonlóan nagy küzdelem jellemezte, mint az első felvonást, és amikor a vendégek egy 3-0-s sorozattal elléptek, a hazaiak időt kértek. Linn Jörum Sulland jóvoltából tartották magukat a norvégok, de egy újabb 5-1-es győri széria után ismét időt kellett kérniük. A hajrában igyekeztek csökkenteni a különbséget, de nem jártak sikerrel.
    A negyeddöntő első mérkőzéseit április 6-7-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik.MTI

https://www.facebook.com/gyoriaudietokcofficial/videos/379236166265005/


        vasárnap játsszák:
FTC-Rail Cargo Hungaria – Krim Mercator Ljubljana (szlovén), Érd 14.30

Fel