Tenisz

Nisikori megállította Fucsovicsot

A japán túl nagy falat volt, Fucsovics Márton két szettben vereséget szenvedett az első helyen kiemelt japán Nisikori Kei ellen az 1.96 millió euró összdíjazású rotterdami kemény pályás férfi tenisztorna negyeddöntőjében.

A magyar és a japán korábban még sohasem játszott egymással, de ahogy Fucsovics fogalmazott, azért jól ismerte ellenfelét.

Fotó: 24.hu

A meccs elejei adok kapok után Nisikori elvette Fucsovics adogatását, ám 3:1-ről Marci egyenlített. A szett utolsó három játéka aztán a japáné lett: 4:3 után 40:0-ről adogatást szerzett ismét, majd amikor a játszmáért szervált, látványosan játszott.

Fotó: Berringpro

A 45 perc alatt 6:3-ra megnyert szett után Fucsovics lendületesebb teniszre váltott, két bréklabdát hárítva hozta a saját, majd nagy harcban elvette ellenfele adogatását.

Ezzel a helyzeti előnnyel azonban nem tudott élni, Nisikori első adogatásai pontosabbá váltak, már a hosszabb labdamenetekben is hibázásra kényszerítette ellenfelét, és sorozatban hat játékot nyerve végül 1 óra 19 perc alatt 6:3, 6:2-re győzött.Forrás: NSO

ATP 500-AS TORNA, ROTTERDAM (2 098 480 dollár, kemény pálya)
NEGYEDDÖNTŐ

Nisikori (japán, 1.)–Fucsovics Márton 6:3, 6:2

Fel