Connect with us

Kézilabda Világbajnokság

Nikola Karabatic utolsó pillanatos gólja hozta a bronzérmet

Nikola Karabatic utolsó pillanatos gólja hozta a bronzérmet


Franciaország Németországgal csapott össze a kézilabda világbajnokság harmadik helyéért, és Nikola Karabatic utolsó másodpercben szerzett góljával 26-25-re legyőzte a házigazda németeket.

A csoportkörben 25–25-ös döntetlenre végeztek a réstvevők, és könnyen előfordulhatott volna ezúttal is ,hogy ennyi lesz az eredmény, mert 27 másodperccel a vége előtt pont ennyi volt az állás, amikor Didier Dinart időt kért.

NIKOLA KARABATIC beats the buzzer to secure the bronze medal for France with a 26:25 victory over Germany 🥉🇫🇷#handball19 #GERDEN2019 #GERFRA Equipes de France de Handball Deutscher Handballbund

Közzétette: International Handball Federation – IHF – 2019. január 27., vasárnap

Emberelőnyben támadhattak a franciák, és Luc Abalóra dolgozták ki a helyzetet a jobb szélen, Silvio Heinevetter azonban hárította a kapura lövést. Matthias Musche lódult meg a bal oldalon, ám lövés helyett megpróbálta helyzetbe hozni csapattársát a falban, de a franciák, egészen pontosan a visszasprintelő Abalo elhalászták a labdát, és gyorsan végig sprinteltek a pályán, majd a VB során becserélt Nikola Karabatic még éppen időben belőtte a győzelmet érő gólt. A játékvezetők egy elenörző videózás után megadták a gólt, de a franciák már ezt megelőzően nagy ünneplésbe kezdtek, míg a német csapat tagjai idegesn, és nagyon csalódottan vették tudomásul a végeredményt.

Fotó:IHF

A mérkőzés legjobbjának a veszprémi Kentin Mahét választották, aki hét gólt is szerzett és emelett remek átadásokkal hozta helyzetbe a játékostársait. 

A 3. HELYÉRT (HERNING)
Franciaország–Németország 26–25 (9–13)
Ld: 
Mahé 7, ill. Gensheimer 7

Germany 25:26 France (bronze medal game) | IHFtv – Germany Denmark 2019

It was an epic battle for the #handball19 bronze medal 🥉, won by France 🇫🇷 with a goal from Nikola Karabatic scored in the very last second. Can your nerves handle this? 😱

Közzétette: International Handball Federation – IHF – 2019. január 27., vasárnap
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda Világbajnokság