NFL

NFL – Visszavonult a háromszoros bajnok

Bejelentette visszavonulását Julian Edelman, a profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő New England Patriots együttesével háromszoros Super Bowl-győztes elkapó.

    A 34 éves játékos a közösségi médiában hozta nyilvánosságra döntését egy videóban, amelyet a Patriots otthonában, a Gillette Stadion gyepén készített.


    A mindössze 178 centiméter magas Edelmant a 2009-es draft utolsó, azaz hetedik körében, a 232. helyen választotta ki a New England úgy, hogy egyetemi karrierje során a Kent State-en még irányítót játszott. A Patriotsban sokáig amolyan mindenes volt, hiszen a speciális egységben visszahordóként, valamint a védelemben, illetve a támadósorban is szerepelt.


    Karrierje során 620 elkapásból 6822 yardot és 36 touchdownt szerzett, míg visszahordóként 2162 yardot és négy TD-t hozott az együttesnek. A Patriots együttesével három Super Bowlon diadalmaskodott, 2019-ben a Los Angeles Rams ellen megnyert nagydöntőben őt választották a legértékesebb játékosnak (MVP), miután 10 elkapásból 141 yardot szerzett.

Fel