Connect with us

Kézilabda

Nerea Pena nyilatkozott a kialakult helyzetről és a várható folytatásról

Nerea Pena nyilatkozott a kialakult helyzetről és a várható folytatásról


Nerea Pena, az EHF Kupa-címvédő Siófok KC spanyol kézilabdázója szerint június előtt biztosan nem folytatódhat a szezon a koronavírus-járvány miatt.

    “Én voltam a legelső, aki visszavágyott a pályára. Vissza akartam térni, de nagyon, most viszont június előtt nem látok reális esélyt erre. Ha biztonságosak lesznek a körülmények, majd akkor szeretnék játszani, de minden országban más a helyzet, ezért nagyon nehéz tervezni” – nyilatkozta az M4 Sportnak a világbajnoki ezüstérmes átlövő.


    Hangsúlyozta, a sport jelenleg nem az elsődleges dolog számára, hiszen már három hete hatósági karanténban van pamplonai otthonában, és becslése szerint még legalább egy hónapot így kell töltenie.


    “Nem könnyű a helyzet, mert nagyon sokan megbetegedtek és sokan meghaltak Spanyolországban. Én is félek, amikor kimegyek az utcára. Nagyon sajnálom, ami történt, de a családom jól van, ennek örülök” – mondta Pena.


    Spanyolországban eddig több mint 130 ezer koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, és 12 ezernél is többen veszítették életüket.


    Pena hozzátette, sétálni és sportolni sem lehet, csak vásárlás céljából hagyhatják el otthonaikat, de azt sem minden nap, és erre a rendőrök szigorúan vigyáznak.


    “Kemény a helyzet, de szerintem is csak így lehet megállítani ezt a járványt. Utálok futni, de most annyira szeretnék, hogy el sem tudom mondani, nagyon vágyom a friss levegőre, mert a harmadik emeleten vagyok, ahol még erkély sincs” – mondta.


    A Ferencváros korábbi, a Siófok jelenlegi játékosa elárulta, mentálisan nehezen kezeli a bezártságot, de nem szomorkodik és nem pesszimista.


    “Január végén volt egy térdsérülésem, ezért még a rehabilitációmat végzem, ilyen szempontból jól jött nekem ez a szünet” – közölte. Hozzáfűzte: kialakított a lakásban egy két négyzetméteres kondisarkot, a helyhiány miatt kreatívnak kell lennie, hogy el tudja végezni a klubjától kapott feladatokat.


    Az Európai Kézilabda Szövetség tervei szerint a női EHF Kupa végjátékát nem oda-visszavágós rendszerben bonyolítják le, hanem egy később kijelölendő helyszínen, június 15-21. között négyes döntőben dőlnek majd el a helyezések. A Siófok KC ellenfele az elődöntőben a dán Odense HB lesz.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda