Labdarúgás

Nemzetek Ligája – Portugália ismét csúcsra érhet Európában

Portugália labdarúgó-válogatottja története első nagy címét szerezve 2016-ban Európa-bajnok lett, s az újonnan életre hívott Nemzetek Ligájának köszönhetően vasárnap ismét a kontinens legjobbjának bizonyulhat.


    A dél-európai gárda ráadásul ezúttal hazai közönség előtt diadalmaskodhat, a négyes fináléban első lépésként, a szerdai elődöntőben a svájci együttest kellene felülmúlnia. A papírforma a portugálok sikerét ígéri, már csak azért is, mert vállalta a szereplést Cristiano Ronaldo, a hazaiak ötszörös aranylabdás szupersztárja, aki tavaly ősszel a csoportkör négy találkozóját kihagyta. Fernando Santos nemzeti együttese azonban nélküle is egyedüliként maradt veretlen a Nemzetek Ligája legmagasabb osztályban.

Meccs


    A portugálok csoportelsősége nem volt meglepetés az olaszok és a lengyelek előtt, ugyanakkor elődöntős ellenfele nagy bravúrt hajtott végre, ugyanis Svájc – jobb egymás elleni eredményének köszönhetően – a világbajnoki bronzérmes Belgiumot megelőzve végzett triója élén. Izland pont nélkül búcsúzott a Nemzetek Ligája élvonalától.

Meccs
    A másik, csütörtöki elődöntős párharcban a néhány éves hullámvölgy után újjáéledő hollandok a tavalyi vb-n negyedik angolokkal csapnak össze. Mindkét gárda elképesztően nehéz hármasban lett első, a legutóbbi vb-ről és Eb-ről egyaránt lemaradó hollandok a világbajnok franciákat és az öt éve vb-aranyérmes németeket előzték meg, előbbi riválist jobb egymás elleni eredményekkel. Az angolok pedig a spanyolok és a vb-ezüstérmes horvátok előtt szerezték meg a csoportgyőzelmet.

Meccs


    A két elődöntő után a négyes döntő helyosztóit vasárnap rendezik – ugyancsak Portóban és Guimaraesben.
    A labdarúgás elmúlt időszakának újításai közül a Nemzetek Ligája négyes döntőjében a videobírót alkalmazzák majd, ugyanakkor a sportág új, június elsején életbe lépett szabályváltoztatásait nem.

A program:
Szerda:
Elődöntő: Portugália-Svájc, Porto 20.45
Csütörtök:
Elődöntő: Hollandia-Anglia, Guimaraes 20.45
Vasárnap: 
Bronzmérkőzés, Guimaraes 15.00
Döntő, Porto 20.45

MTI

Fel