Kosárlabda

Németh Ágnes: életem egyik legnagyobb meglepetése ez

Németh Ágnes élete egyik legnagyobb meglepetésének nevezte, hogy első magyarként tagja lesz idén a kosárlabda Hírességek Csarnokának.

    “Bodnár Péter főtitkár úr hívott a múlt héten a hírrel, aztán hívtak a FIBA-tól is, hogy gratuláljanak” – mondta a világklasszis center az MTI-nek. – “De még mindig nem fogtam fel teljesen, hogy ott leszek júniusban a madridi ünnepségen. Finoman fogalmazva nem számítottam rá, életem egyik legnagyobb meglepetése ez.”


    Az 59 éves ex-sportoló felidézte, hogy 1999-es visszavonulása óta nem sokat szerepelt sportága képviseletében.


    “A BSE-től kirúgtak, amikor már nem kellettem, a válogatottnál a társak elköszöntek, de igazi búcsúztatás sosem volt, és manapság időnként meglep, hogy még emlékeznek rám. A fiatalok között sem sokan vannak, akiknek még mond valamit a nevem, persze jólesik, amikor az emberek felismernek az utcán vagy a meccseken” – mesélte a 367 válogatottságával nemzeti csúcstartó Németh Ágnes. A rekordról szólva kifejtette, sosem tartotta számon a statisztikákat, és egyszer még a szövetség munkatársa számolta össze neki a válogatott fellépéseit. – “A 23 aktív évemből 13-at a válogatottnál is töltöttem, ennek köszönhető ez a nagy szám” – jelentette ki.


    Ami a mostani helyzetét illeti, a négyszeres Eb-bronzérmes kosaras kifejtette, férjével továbbra is cirkuszokban lépnek fel műsorszámukkal, de a koronavírus-járvány miatt jelenleg nem tudnak dolgozni.


    “Javarészt itthon vagyok Ürömön, szerencsére kertes házban lakunk, úgyhogy kevésbé érezni a bezártságot. Nagyon várjuk már, hogy újra felléphessünk. De ez a beiktatás valami csoda! Napok óta két centivel a föld fölött járok, ami már 204 centit jelent, úgyhogy még jobban kell vigyáznom, nehogy beverjem a fejemet valahova” – tette hozzá nevetve Németh Ágnes, aki negyedik lett az 1980-as moszkvai olimpián, emellett négy Európa-bajnoki bronzérmet nyert, 1985-ben pedig az év női játékosának választották Európában.

Fotó: Magyar Nemzet

Fel