Rajtrács

Nem lesz ott Lauda temetésén Ecclestone

“Számomra ő még mindig él” – mondta Niki Laudáról barátja és korábbi csapatfőnöke.

Szerdán kísérik utolsó útjára és helyezik végső nyughelyére a 70 esztendősen elhunyt háromszoros Forma-1-es világbajnok Niki Laudát. Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, az elhunytat versenyoverállba öltöztetve temetik el. A bécsi Szent István-székesegyházban tartandó szertartáson Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is búcsúbeszédet fog mondani.

Nem lesz ott azonban Bernie Ecclestone. A Forma-1 korábbi teljhatalmú ura a ’70-es években csapatfőnöke volt a Brabham-Alfának, ahol Lauda versenyzett. Azért, hogy bárki érzéketlenséggel vádolná őt, megmagyarázta, miért nem megy el barátja temetésére.

“Ez nálam elv, nem járok temetésekre. Niki számomra még mindig él, nem akarom őt holtan látni.”

Ecclestone elmondta, párjával az elmúlt hónapokban többször is meglátogatták a tüdőtranszplantáció után lábadozó Niki Laudát. Kezdetben bizakodtak az osztrák felépülésében, de időről időre érezhető volt a legendás versenyző egészségének romlása.

“Amikor Ibizán pihent, úgy tűnt, jól alakul a rehabilitációja. Sajnos utána azonban egyre rosszabbul lett és április végi látogatásunkkor már láttuk, mennyire legyengült. Várható volt, hogy ebből nem lesz teljes felépülés. Szomorúsággal tölt el, hogy elment, de őszintén szólva Nikinek jobb így, hogy nem szenvedett tovább.”

Fel