Connect with us

Sportbulvár

Nem egy focista kereste a legtöbb pénzt az elmúlt egy évben

Nem egy focista kereste a legtöbb pénzt az elmúlt egy évben


A 20-szoros Grand Slam-győztes teniszcsillag Roger Federer volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben, derült ki a Forbes magazin felmérésből.

    A 38 éves svájci klasszis vagyona az elmúlt 12 hónapban 106,3 millió dollárral (33,3 milliárd forinttal) gyarapodott úgy, hogy ebből “mindössze” 6,3 millió dollárt szerzett pénzdíjakból, a fennmaradó összeg szponzori pénzekből jön össze.


    Federer – aki tavaly az ötödik volt, eddigi legjobb “eredménye” pedig a 2013-as második hely – 1990 óta az első teniszező, aki vezeti a rangsort.

Fotó: Twitter


    Federer mögött a legnagyobb futballsztárok sorakoznak fel: a Juventust erősítő portugál Cristiano Ronaldo 105, az FC Barcelona argentin csillaga, Lionel Messi 104, a Paris Saint-Germain brazil sztárja, Neymar pedig 95,5 millió dollárt keresett.


    A legjobb női sportoló ugyancsak egy teniszező, a japán Oszaka Naomi 37,4 milliós bevétele a 29. helyet eredményezi a listán.


    A Forbes listája szerint a 100 legjobban fizetett sportoló az elmúlt egy évben 3,6 milliárd dollárt tett zsebre, ez az előző évhez képest kilenc százalékos visszaesést jelent, ennek oka pedig a koronavírus-járvány.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Sportbulvár