Kézilabda

Nekünk nem túl jó, nyertek a norvégok a svédek ellen

A férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjében a norvég válogatott a 11 gólig jutó Magnus Jöndal vezérletével a számunkra nem túl jó eredményt érte el, és 30–27-re megverte Svédországot.

Az eredmény azt jelenti, hogy a magyar válogatott nem végezhet a harmadik helyen a herningi II. csoportban, negyedik helyezésünk szerdán a norvégok elleni találkozón dől el, de Egyiptom hátralévő két mérkőzése is befolyásolhatja ha nem nyerünk a norvégok ellen.. 

A csoportok első és második helyezettjei az elődöntőbe jutnak, a harmadikok az ötödik helyért, a negyedikek pedig a hetedik helyért játszanak.

Az előző világbajnokságon ezüstérmes norvégok 14-14 után egy 8-1-es sorozattal már a második félidő elején eldöntötték a meccset. A meccs legjobbja Magnus Jöndal volt, aki 12 lövésből 11 gólt dobott. Az Európa-bajnoki második svédeknél a Telekom Veszprém beállója, Andreas Nilsson hatból ötször talált be.

Fotó: Getty Images

Az Európa-bajnok spanyolok 10-3-mal kezdték a Brazília elleni meccset a kölni I. csoportban, és végül a vártnál is simábban nyertek. A MOL-Pick Szeged irányítója, Joan Canellas mind az öt lövését gólra váltotta, és a mezőny legjobbjának is őt választották. A Veszprém spanyol válogatott kapusa, Sterbik Árpád ezúttal már nem állt a hispán kapuba , mert Rodrigo Corrales térdsérülése nem bizonyult súlyosnak, így visszatérhetett a keretbe a vajdasági magyar óriás helyére.

Eredmények, középdöntő, 3. játéknap:
I. csoport (Köln):
Spanyolország-Brazília 36-24 (19-13)
II. csoport (Herning):
Norvégia-Svédország 30-27 (17-14)

Fel