Kézilabda

Ne bántsák a kézilabda válogatottat, Ők most is a mi csapatunk

A Magyar Kézilabda Válogatott a német-dán közös rendezésű világbajnokságon végül a 10. helyen végzett, és csak matematikai esély maradt az olimpiai selejtezőn való részvételre.

Véget ért csapatunknak tegnap este a VB, és azonnal megkezdődtek a nagyokos szakmai elemzések, hogy mennyire eljárt csapatunk fölött az idő és öreg válogatott, meg nincs elég nemzetközi szinten is jól teljesítő játékosunk. Egy valamit tisztázzunk, ez a csapat most is a miénk, még akkor is, ha most nem jött össze. Nagyon elkeserítő olyan cikkeket olvasni, amelyekben bántják a fiúkat. Az egyik nagy online napilap, közölt egy elemzést, hogy nincs szélső játékunk és beállósaink is nagyon kevés repertoárral rendelkeznek, akárcsak az átlövőink.

Tipikus magyar szokás, hogy amikor már lehet akkor még jobban belerúgunk a szenvedőbe. Feltenném a kérdést, hogy mi lett volna akkor, ha Jamali nem sérül meg, vagy Bodó és Balogh Zsolt végig tudja játszani a VB-t?

Egyszerű a válasz, magabiztosan ki tudom jelenteni, hogy megvertük volna Svédországot is a csoportmeccseken és így járt volna Egyiptom is. A középdöntőben pedig a Dánokat is elintéztük volna. Ezzel pedig elődöntőt játszunk a világbajnokságon. Sajnos a sérüléseknek és a balszerencsének köszönjük a 10. helyet és ne annak, hogy az egész VB alatt szívvel lélekkel teljesítő, mindent alárendelő, alázatos- gyerekszületésre és a sérült játékosok gyors felépülésére gondolva-csapatot én még kézilabdában nem láttam. Nagy Laci igazi veteránként és vezérként viselkedett, és nagyon akart, minden rezdülése vagy nyilatkozata arról árulkodott, hogy várják a sikert és meg akarják ragadni a lehetőséget a komolyabb eredmény elérésére.

Fotó:MTI

Arról cikkeznek, hogy Bodó, Bánhidi, Balogh Zsoltnak gyenge a repertoárja, aki ezt írja az egyáltalán nem ért a kézilabdához sem, de talán alapjában a labdához sem. Egyértelmű, hogy csak szenzációkeltés miatt született meg a cikke.

Lékai a világ egyik legjobbja a posztján, nagyon tudja azt amit a világon csak nagyon kevesen, az ütemtelen gyors kiszámíthatatlan támadójátékot, aminek a vége vagy kapura lövés vagy egy zseniális passz. Bántják azért, hogy miért utazgatott haza két meccs között? Szégyellje magát aki ilyet ír, vegye tudomásul, hogy egy férfinak még ha válogatott sportoló is, nincsen fontosabb a gyermeke születésénél. Ezen nincs mit alkudozni, ez így van és kész. Muszáj volt ott lennie, és szerencsére oda is ért a születésre. Emlékeznek Sarunas Jasikevicius a litván kosárlabda legendától a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón egy újságíró megkérdezte, hogy miért engedte el kulcsjátékosát a gyermeke születésére, és ezzel kihagyott egy fontos meccset. Nézzék meg a videót, mindent elmond erről a kérdésről.(a beállításnál magyar feliratra kell állítani a videót)

Jasikevicius egyik játékosa gyerekszületés miatti mérkőzés kihagyásról beszél

Balogh bárhonnan tud gólt lőni, bármilyen stílusban, átlövésből, elhajlásból, levegőben úszva, egyszóval bárhogy. Melyik csapat tudja egy világbajnokságon azt elviselni és továbbra is jól teljesíteni ha egyszerre három abszolút átlövő góllövője, vagy inkább gólfelelőse megsérül. Egy olyan újságíró akinek fogalma sincs arról, hogy milyen egy részleges bokaszalag szakadásból ilyen hamar játékra jelentkezni. Csak azért tudott Balogh még visszatérni a VB középdöntőjében, mert nagyon akart és mindent megtett, hogy tudja újra vállalni a meccseket és ezzel együtt tökéletesen, és a a tőle elvárható módon gólerősen odategye magát. Jamali drága árat fizetett lelkes játékáért, akár bő fél évet is kihagyhat. Bodó pedig most is bizonyította, hogy hatalmas szíve van és az nagyon sokszor a helyén is van. A szélsőink pedig igenis a jövő emberei, voltak nagyon jó periódusaik és lehet rájuk a jövőt építeni, mint Juhászra is aki irányító poszton is megmutatta, hogy egy világversenyen is tud beugróként maradandót alkotni.

Fotó: MTI

Összefoglalva nem bántani kell az edzőket és a csapatot, hanem inkább a pozitívumokat keressük, hogy majd legközelebb ebből építkezzünk és a hibákból tanuljunk. Nekem igenis tetszett a játékunk és nagyon fog hiányozni egy olyan vezér mint Nagy Laci, akinek a Barcelona csapata életre szóló szerződést kínált,annak idején ha ott marad, de ő inkább hazajött Magyarországra, mert magyar a szíve, és itt is szeretett volna maradandót alkotni, szerintem sikerült is.

Fel