Labdarúgás

NBI: Nyert a Haladás Diósgyőrben, sima Fradi siker – EREDMÉNYEK, STATISZTIKÁK

A Haladás újabb lépést tett a bennmaradás felé azzal, hogy győzött a Diósgyőr stadionjában. A Kisvárda is komolyan gondolja, hogy ősztől marad az első osztályban, és ennek nyomatékot is adott a Puskás elleni sikerével. Az Újpest gárdája hátrányból fordított a Mezőkövesd ellenében és 2:1-es sikert aratott. A Ferencváros a Paksot múlta felül nagyon meggyőző fölénnyel.

OTP Bank Liga, 27. forduló:
Diósgyőri VTK-Szombathelyi Haladás 0-1 (0-0)

Kiegyenlített, lüktető játék zajlott az első félidő első felében, akadt egy-két helyzet mindkét oldalon, de inkább küzdelmes, mint színvonalas volt a mérkőzés ebben a szakaszban. A párharcokból érződött, hogy nagy a tétje az összecsapásnak, sok volt a szabálytalanság. A félidő felétől fölénybe került a Haladás, szépen építkezve, pontos passzokkal jutott el többször a hazaiak kapujáig, egy-két alkalommal közel állt a gólszerzéshez, de nem született meg a vezető találat. A hazaiak ebben a periódusban jórészt védekeztek, csak az utolsó öt percben vezettek ismét támadásokat.

Statisztika
    Annak ellenére, hogy nem esett gól az első negyvenöt percben, egyáltalán nem volt unalmas a mérkőzés.
    A szünet után is élénk maradt az iram, de ekkor már egyértelműen DVTK irányított, percekre a kapuja elé szegezte a Haladást, komoly gólveszélyt azonban keveset tudott kialakítani. Aztán megint kiegyenlítettebbé vált a játék, majd a Haladás a hajrához közeledve egy szöglet után megszerezte a vezetést, és ezzel végül meg is nyerte a mérkőzést.
    Mindkét csapatnak volt olyan időszaka, amelyben lényegesen jobban játszott ellenfelénél, végül a Haladásnak sikerült begyűjtenie a három pontot.

Statisztika

Puskás Akadémia FC-Kisvárda Master Good 0-4 (0-2)

Statisztika

Tapogatózó játékkal kezdődött a „kiesési rangadó”, az első helyzetre negyedórát kellett várni, akkor Felipe bravúros védéssel mentette meg a vendégeket a góltól. Alig pár perccel később emberhátrányba kerültek a felcsútiak, Sós utolsó emberként szabálytalankodott, ráadásul tetézte a hazaiak gondját, hogy Gosztonyi a megítélt szabadrúgásból azonnal betalált. A kiállítás döntően befolyásolta a találkozó kimenetelét, innentől fölényben játszott a Kisvárda, amely kisvártatva megduplázta az előnyét.

Meccs
    A folytatásban ugyan nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a Puskás Akadémia, de a Kisvárda az első helyzetét értékesítette a második félidőben, így végleg eldöntötte a három pont sorsát. A hátralévő időben a hazaiakban nem volt erő még a szépítésre sem, míg a vendégek jobbára csak az eredmény tartására törekedtek, de büntetőből még magabiztosabbá tették a sikerüket.

Ferencvárosi TC-Paksi FC 3-0 (1-0)

A kezdés előtt a hazai szurkolók köszöntötték a pályát körbesétáló ferencvárosi jégkorongozókat, akik a klub történetének első aranyérmét szerezték meg az Erste Ligában, míg a magyar bajnoki címet 22 év után hódították el ismét.

Meccs
    A mérkőzés 31. másodpercében előnyhöz jutott a Ferencváros – Dvali távoli lövése Lenzséren változtatott irányt -, majd a 4. percben a léc mentette meg a paksiakat a következő találattól, ettől azonban nem jött lendületbe az összeszokatlan csapattal kezdő házigazda. A szervezett vendégek jól zártak a térfelükön, és idővel bátor mezőnyjátékot is kezdeményeztek. 
    A Ferencváros a második felvonást is gyors góllal kezdte – Nagy Gergely védését követően a kipattanóból Nguen volt eredményes közelről -, ezt követően Simon András három perc alatt begyűjtött két sárga lapot, így a vendégcsapat emberhátrányba került. A házigazdák ennek ellenére sem tudták felgyorsítani a tempójukat, így hiába irányítottak, lehetőségeik ritkán adódtak, újabb gólt pedig csak a hajrában a csereként beállt Böde révén értek el.
    A bajnokságban sorozatban hatodik győzelmét aratta a Ferencváros, házigazdaként már a nyolcadikat. Otthon három év után bizonyult jobbnak a Paksnál, amely ebben az időszakban vendégként egy győzelem mellett háromszor döntetlent ért el. A fővárosi együttes pályaválasztóként immár 34 találkozó óta nem kapott ki a bajnokságban.

Meccs

Újpest FC – Mezőkövesd-Zsóry FC 2-1 (0-1)

Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a mezőnyben, a vendégek azonban veszélyesebbek voltak a kapura. Az Újpest csupán egyszer, míg a kövesdiek hatszor próbálkoztak a gólszerzéssel, s utóbbiak a félidő derekán meg is szerezték a vezetést.

Meccs
    A szünetben Nebojsa Vignjevic, a fővárosiak edzője kettős cserével próbált frissíteni csapatán, ez pedig megtette a hatását: a második játékrészben átvette a kezdeményezést az Újpest, a Mezőkövesd jobbára a védekezésre és az eredmény őrzésére rendezkedett be. A vendégek ellenállását aztán olyannyira jól sikerült megtörnie a hazaiaknak, hogy a hajrában két perc alatt két gólt szereztek, ezzel meg is nyerték a mérkőzést. Traoré, a hazaiak dél-afrikai csatára egymás után a harmadik mérkőzésen lőtt gólt 11-esből. 

Meccs

Tabella

Fel