Kosárlabda

NBA történelmet befolyásoló sztori: Jordan megvétózta a Pippen-McGrady cserét 1997-ben

1997-ben a Chicago Bulls igazgatója Jerry Krause azon munkálkodott, hogy Tracy McGrady-t Chicagóba csábítsa és a Jordan utáni időkre is gondolva, átszervezze a csúcson lévő csapatot.

McGrdy All-Star játékos lett abban az évben és az egész szakma úgy látta, hogy fényes jövő előtt jár. A Bulls a legnagyobb magasságokat is meghódítva menetelt tovább a Jordan-Pippen kettősnek köszönhetően és ez a duó a szurkolók szemében akkoriban szétrobbanthatatlannak számított. A Chicagó topmenedzsere azonban megpróbálta azt a kicsit hara-kirinek betudható csapatéptési manővert véghez vinni, hogy Scottie Pippent elcserélje a feltörekvő sztárral Tracy McGrady-vel.

Fotó: ESPN

Jól végiggondolva ez elég durva húzásnak tűnt, ha csak az indiánfőnök fejű magasbedobó pedigréjét végignézzük. Pippen 16 évadot húzott le a Bullsban, 7-szer játszott az All-Star Game-en, 7-szer választották az NBA legjobb ötösébe, és 10-szer a legjobban védekező csapatba is. 2010-ben pedig a Hírességek Csarnokába is beválasztották Scottie-t, aki ilyen fantasztikus teljesíménye ellenére, egyáltalán nem volt megbecsülve a szeles városban anyagilag. A pár napja bemutatott “Az utolsó tánc” című Jordan dokumentumfilmben a játékos csere lehetőségének tényét, McGrady is elismerte. A Bulls fantasztikus kezdő ötösének és a Jordan-Pippen duó szétverését, maga a Bika-vezér Michael Jordan vétózta meg a vezetőségnél, egyszerűen kijelentette, hogy ez nem lehetséges és Pippen, amíg ő itt játszik, itt marad a United Centerben.

Fel