Kosárlabda

NBA – Hayward Charlotte-ban, Rondo Atlantában folytatja

Gordon Hayward a Boston Celticsből a Charlotte Hornetsbe, Rajon Rondo pedig a bajnoki címvédő Los Angeles Lakerstől az Atlanta Hawkshoz szerződött az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) szabadügynök-piacának nyitása után.

    Az ESPN beszámolója szerint Hayward azután lett szabadon igazolható, hogy kilépett bostoni szerződéséből. Ez alapján a következő idényben 34,2 millió dollárt keresett volna, a Charlotte-tal azonban hosszú távra egyezett meg: négy évre a maximális 120 millió dollár üti majd a markát. A 30 éves erőcsatár 2010 és 2017 között a Utah Jazzben szerepelt, a legutóbbi három évben volt a Celtics játékosa, amelyben a 2019-2020-as szezonban 17,5 pontot átlagolt.


    A Michael Jordan tulajdonolta Hornets a szerdai drafton a harmadik választási joggal megszerezte LaMelo Ballt, kettejüktől várhatják majd az együttes szurkolói, hogy 2016 óta először rájátszásba vezessék a csapatot.


    A Lakers azok után, hogy csütörtökön szerződtette a német Dennis Schrödert, megvált irányítójától, Rajon Rondótól. A 34 éves, kétszeres bajnok kosaras az Atlantánál talált új otthonra, ahova a hírek szerint két évre 15 millió dollárért ír alá.


    A címvédő ezt megelőzően leigazolta a városi rivális Clipperstől a 2019-2020-as idényben a legjobb hatodik embernek megválasztott Montrezl Harrellt is. A center két év alatt 19 millió dollárt kereshet.

Fel