Kézilabda

Nagyon sima Győri Audi ETO KC győzelem a CSM Bucuresti ellen

A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája középdöntőjének első mérkőzésén kiváló játékkal 36–27-re múlta felül a román CSM Bucuresti csapatát. A Győr az első félidőben ellenállhatatlanul játszott, 22–15-re vezetett , és ezzel az első félidő végére el is döntötte a mérkőzést.

Fotó: MTI

KÖZÉPDÖNTŐ, 1. FORDULÓ
2. CSOPORT
GYŐRI AUDI ETO KC–CSM BUCURESTI (román) 36–27 (22–15) 

Győr gólszerzői: Pintea 9, Knedlikova, Fodor, Groot 5-5, Oftedal, Kristiansen 3-3, Hansen, Tomori 2-2, Afentáler, Brattset 1-1

https://www.facebook.com/gyoriaudietokcofficial/posts/2313769891989450

A hazaiaktól Görbicz Anita influenzás megbetegedés, a brazil Eduarda Amorim bokaszalag-szakadás, a norvég Nora Mörk pedig térdműtét miatt hiányzott. A vendégeknél Cristina Neagu és a norvég Amanda Kurtovic egyaránt súlyos térdsérülés miatt nem játszhatott.
    A Szeged férficsapatának korábbi, a CSM Bucuresti jelenlegi vezetőedzője, Dragan Djukic már a hatodik percben időt kért, mert a románok nem találták a nyitott védekezés ellenszerét, támadásban nem voltak kellően pontosak (4-1). A folytatásban is fölényben volt a címvédő, de miután védekezést váltott, a bukarestiek Andrea Lekic vezérletével egy 4-1-es sorozattal némileg felzárkóztak.
    A szünetben a hazaiak már hét góllal jobban álltak, mert Crina Pintea jóvoltából kihasználták ellenfelük létszámfölényes játékát, és több gólt is dobtak az üresen hagyott kapuba.
    A második felvonás elején a CSM védekezett jobban, de ezt támadásban nem tudta kamatoztatni, részben azért, mert a francia Amandine Leynaud bravúrosan védett. A meccs háromnegyedénél már tíz találat volt a különbség, de a győriek örömét beárnyékolta, hogy Fodor Csenge az ötödik gólja után kivált a játékból, mert a lába és a válla is megsérült.
    A hajrában csupán a különbség volt a kérdés, és a gyorsabb kézilabdát játszó hazaiak végül kilenc találattal nyertek.
    A CSM Bucuresti legeredményesebb játékosa a szerb Andrea Lekic volt, aki 15 lövésből nyolc gólt lőtt. 
    Az ugyancsak a 2. csoportban szereplő Ferencváros vasárnap a német bajnok Thüringer HC vendége lesz, jövő szombaton pedig egymással találkozik a két magyar csapat Érden. MTI

Fel