Connect with us

Kézilabda

Nagy László: “ezúttal a józan paraszti eszünkre is szükség lesz”

Nagy László: “ezúttal a józan paraszti eszünkre is szükség lesz”


Negatív eredményű vírusteszt a belépő a Telekom Veszprém játékosainak hétfői edzésére – Nagy László sportigazgató óvatosságra int.


Az elővigyázatosság magától értődő: csak azok a játékosok vehetnek részt a Telekom Veszprém jövő hétfői edzésén, akik már ezen a héten koronavírusteszten vesznek részt és az negatív eredményt mutat. Fokozott óvatosságra inti a klub vezetőit, hogy az újrakezdés első napján 14 ország sportolói találkoznak egymással, köztük olyanok is, akik nem európai országokból, hanem Afrikából, illetve Dél-Amerikából tértek vissza Veszprémbe.


Március 10-e óta nem játszottak mérkőzést.
Közel száz, a pontosság kedvéért 94 nappal azok után, hogy a kézilabdaszövetség lefújni kényszerült a 2019/2020-as bajnokságot, jövő hétfőn a Telekom Veszprém végre megtarthatja az első olyan edzését, amelyen a húsztagú játékoskeret tagjai kivétel nélkül részt vehetnek. Legkésőbb péntek éjfélig minden kézilabdázónak, köztük az új szerzeményeknek is Veszprémben kell lenniük, hogy másnap véget érhessenek a kedden elkezdődött koronavírus tesztelések, valamint a szokásosnál is tüzetesebb orvosi vizsgálatok.


A 26-szoros magyar bajnokcsapat tagjai utoljára március 10-én léptek pályára, amikor idegenben 33-26 győztek a Tatabánya ellen. Azóta a szokásos formában egyszer sem gyakorolhattak együtt, egyéni edzésterveket követve, vagy a találékonyságukat próbára téve, külön-külön próbálták karban tartani az izmaikat és megőrizni az állóképességüket.
Amióta az eszemet tudom, a mostanihoz hasonló helyzettel soha nem találtam szembe magamat, így nem is tudom megmondani, hogy mennyi időnek kell eltelnie ahhoz, hogy a csapatunk ismét egységet alkothasson és „nyerő” formába lendüljön. Bízunk abban, hogy minden játékos betartotta az írott és az íratlan szabályokat, miközben mi, a szakmai stáb tagjai azon fáradoztunk, hogy a lehető legjobban felkészüljünk az új kihívás kezelésére. Úgy érzem, hogy a szakmai tudásunk mellett ezúttal a józan paraszti eszünkre is szükség lesz” – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatója.


Kiindulási pontot két dátum jelenthet. A hazai bajnoki küzdelmek szeptember 6-án kezdődnek el, 10 nappal később pedig már a Bajnokok Ligájának nyitánya következik, amikor David Davis csapata vendégként a francia HBC Nantes együttesével megmérkőzve igyekszik rátalálni a márciusi jó formájára.


A jelszó hétfőtől az óvatosság, a körültekintés a fokozatosság lesz – folytatta Nagy László. – A híreket hallgatva és az egészégügyi világhelyzet fordulatairól értesülve a vezérkarnak fokozott elővigyázatosságra kell berendezkednie, ugyanezt kérve, illetve elvárva minden játékosunktól. A kézilabda úgynevezett kontaktsport, ahol a test-test elleni küzdelem elkerülhetetlen, így nem is lehet távolságot tartani, ráadásul a játéktér sem szabadtéri. Folyamatosan tesztelni fogjuk a játékosokat, de azt is meg kell értetnünk velük, hogy a Veszprém Arénát elhagyva is minden előírást be kell tartaniuk.”


Nem ajtóstul a házba.
Nagy László, aki játékosként nem egyszer sérült meg és szorult rövidebb-hosszabb kényszerszünetre, végül arra hívta fel a figyelmet, hogy az újrakezdés után senkisem rohanhat ajtóstól a házba, mert a sietség és a túlzott igyekezet a visszájára fordulhat.


A stadionokba visszatérő labdarúgók közül sokan sérültek meg, feltehetően azért is, mert még nem voltak kellőképpen felkészülve. Ebből is okulva kezdetben kis lépésekkel haladunk majd előre, a terhelést fokozatosan adagolva tervezzük meg az edzéseket. Nem kis öröm, hogy újra együtt az „Építők” családja. Továbbra is 20 játékos áll David Davis és a segítőtársai rendelkezésére, 14 nemzet sportolói fognak össze azért, hogy legközelebb már a Bajnokok Ligájában is veszprémi siker születhessen” – hangsúlyozta a Telekom Veszprém 209-szeres válogatott sportigazgatója.


Szalay Péter
SzPress Sporthírszolgálat
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda