Tenisz

Nadal már a legjobb nyolcban az Australian Openen

A második helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal háromszettes győzelemmel jutott negyeddöntőbe hétfőn az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A húszszoros Grand Slam-tornagyőztes sztár a nyolcaddöntőben összességében simán nyert az olasz Fabio Fognini ellen, azonban a második játszmában brékhátrányból kellett visszajönnie.

Történelmet írtak az orosz férfi teniszezők Melbourne-ben, ugyanis Aszlan Karacev után hétfőn újabb két játékos, Danyiil Medvegyev és Andrej Rubljov is kiharcolta a továbbjutást: az open era történetében még soha nem jutott be egyszerre három orosz játékos egy Grand Slam-torna negyeddöntőjébe. Medvegyev az amerikai Mackenzie McDonald ellen három szettben nyert, Rubljov ellenfele, a norvég Casper Ruud pedig két játszma után visszalépett. A két orosz egymás ellen küzd majd a legjobb négyért.

A női versenyben lesz egy tisztán amerikai negyeddöntő: a pályafutása során először nyolc közé jutó Jessica Pegula az ötödik helyen kiemelt ukrán Jelina Szvitolina, míg Jennifer Brady a horvát Donna Vekic felett diadalmaskodott.

Eredmények, nyolcaddöntö:
férfiak:
Nadal (spanyol, 2.)-Fognini (olasz, 16.) 6:3, 6:4, 6:2
Medvegyev (orosz, 4.)-McDonald (amerikai) 6:4, 6:2, 6:3
Rubljov (orosz, 7.)-Ruud (norvég, 24.) 6:2, 7-6 (7-3) után Ruud visszalépett
nők:
Pegula (amerikai)-Szvitolina (ukrán, 5.) 6:4, 3:6, 6:3
Brady (amerikai, 22.)-Vekic (horvát, 28.) 6:1, 7:5

Fel