Connect with us

Tenisz

Nadal egy hónapja nem fogott teniszütőt

Nadal egy hónapja nem fogott teniszütőt


Egy hónapja nem fogott ütőt Rafael Nadal, a spanyolok 19-szeres Grand Slam-bajnok teniszsztárja.

        A volt világelső február 29-én vívta legutóbbi mérkőzését, amikor 6:3, 6:2-re legyőzte az amerikai Taylor Fritzet az acapulcói döntőben, begyűjtve karrierje 85. trófeáját. Ezután továbbutazott Indian Wellsbe, ám a kaliforniai szupertornát a koronavírus-járvány miatt törölték, és a teniszidény leghamarabb július közepén folytatódhat.


    A spanyol salakkirály hétfőn az Instagramon bevallotta, hogy életében először jelentkezik be élőben, és percekig próbálta Roger Federert és Andy Murrayt megjeleníteni a beszélgetésben.


        “Katasztrófa vagyok mindenben, de nagyon küzdök” – nevetett, miközben Murray kommentben odaírta, hogy “Hát ez briliáns… Megnyerhet 52 Roland Garrost, de az Instagrammal nem boldogul.”


        A társalgás során Nadal említette, hogy legutoljára egy Indian Wells-i edzésen volt ütő a kezében, ami igencsak jó kedvre derítette Federert: “Hát ez tökéletes, akkor nem tudsz majd teniszezni, amikor visszatérsz” – tréfálkozott a svájci klasszis.


    Nem sokkal később a háromszoros GS-győztes Murray is elmondta, hogy csak erősítéssel telnek a napjai, és öt hete nem ütött labdába.


    A 33 éves Nadal a beszélgetésben cáfolta azt az elterjedt nézetet, miszerint jobb kézzel is tud játszani:
        “Ez csak legenda. Mindent jobbal csinálok, kosarazni is csak azzal tudok, de a tenisz és a foci kivétel. Gyerekként mindkét oldalról két kézzel ütöttem, az edzőim biztosan nem tudták eldönteni, hogy jobbkezes vagy balkezes vagyok-e” – tette hozzá, majd rátért a jövő hétre kiírt madridi verseny pótlására kitalált virtuális tornára, amelyen ő is elindul.


        “Valaki nem akarja, hogy idén is remekeljek Madridban, ráadásul játékkonzol is csak pár napja volt először a kezemben” – jelentette ki. “Csiszolgatom a tudásomat, és rád írok, Andy, amikor készen állok egy meccsre” – tette hozzá.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Tenisz