Tenisz

Murray szerint vannak sokkal fontosabb dolgok is a teniszversenyek újraindításánál

Rafael Nadal elárulta, nem is tudna a korlátozások megszüntetése után rögtön versenyezni.

A háromszoros Grand Slam-tornagyőztes Andy Murray szerint jelenleg vannak fontosabb dolgok is annál, minthogy minél hamarabb újraindulhasson a teniszidény. A legutóbbi két olimpia egyéni győztese közölte, a játékosok először is vissza akarják kapni a rendes életüket.

Az első az, hogy állítsuk meg a koronavírus-járványt. Ha ez megvan, akkor jöhetnek a normális, hétköznapi dolgok, és csak utána a versenyzés. Ha újra beindul a nemzetközi teniszélet, az hozzájárulhat egy esetleges második fertőzési hullámhoz, ami megint lelassítana mindent” – fejtette ki a skót játékos.

A 32 éves Murray véleményéhez csatlakozott egyik legfőbb riválisa, a 19-szeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadal is. “Nem tudok a korlátozások megszüntetése után rögtön versenyezni. Látni akarom a családomat és a barátaimat, bulizni akarok, vagy úszni egyet a tengerben. Szabadnak akarom érezni magam, és átölelni a szeretteimet” – jelentette ki a spanyol sztár hangsúlyozva, nem tud elképzelni olyan jövőt, amelyben nem ölelheti át a rég nem látott játékostársakat.

A két teniszcsillag hétfőn összecsapott egymással a virtuális madridi tornán, és Murray mindössze egy pontot vesztett a játékkonzollal nemrég megismerkedett Nadal ellen.

“Ehhez nem kellett sokat edzenem, Rafa nem valami jó. Ha beszélnek vele, mondják meg neki, hogy legközelebb ne legyen ilyen rossz vesztes” – mondta a meccs utáni online interjúban Murray.

Fel