Connect with us

Tenisz

Murray és Kerber is indul a madridi virtuális versenyen

Murray és Kerber is indul a madridi virtuális versenyen


Az egyformán Grand Slam-győztes Andy Murray és Angelique Kerber is részt vesz azon az április végi virtuális versenyen, amellyel a megélhetésükért küzdő teniszezőkön szeretnének segíteni a koronavírus-járvány miatt törölt madridi torna szervezői.

    Az insidethegames.biz portál beszámolója szerint a brit és német ex-világelső is jelentkezett a tornára, amelyen nemenként 16-16 játékos méri össze tudását egy videojáték keretein belül, otthonában. A viadalra április 27. és 30. között kerül majd sor. Rajtuk kívül eddig a francia Lucas Pouille és a spanyol Carla Suarez Navarro nevét hozták nyilvánosságra az indulói listáról. Murray 2008-ban és 2015-ben megnyerte a Madrid Opent.


    “Nemcsak a szórakoztatás a célunk, hanem szeretnénk segíteni is ezekben a nehéz időkben” – fogalmazott korábban Feliciano López versenyigazgató.


    A virtuális tornán a férfiaknál és a nőknél is 150 ezer euró lesz a pénzdíj, s a győztesek a végén eldönthetik, nyereményük mekkora részét fordítják társaik megsegítésére. A szervezők emellett 50 ezer eurót ajánlottak fel a koronavírus-járvány hatásainak enyhítésére.


    A férfi, illetve női tornákat szervező ATP és WTA március elején függesztette fel a teniszszezont, amely legkorábban július közepén folytatódhat, emiatt sok, elsősorban alacsonyan rangsorolt játékosnak veszélybe került a megélhetése.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Tenisz