Labdarúgás

Müller játéka kérdéses a magyarok ellen

A német labdarúgó-válogatott négy játékosa is kihagyta a hétfői edzés, de közülük csak Thomas Müller szereplése kérdéses szerdán a magyarok elleni Európa-bajnoki mérkőzésén.

A védők közül Mats Hummels és Lukas Halstenberg, míg a középpályások közül Müller mellett Ilkay Gündogan hagyta ki a tréninget. Hummels és Müller térd-, míg két társuk izomproblémákkal bajlódik.

A csoportkör utolsó, harmadik fordulója mindkét válogatott számára sorsdöntő lesz, a németeknek jelenleg három, a magyaroknak egy pontjuk van a Münchenben szerdán 21 órakor kezdődő találkozó előtt.

Közben a bajor egészségügyi miniszter ultimátumot intézett a maszkviselés miatt az Allianz Arenába kilátogató szurkolókhoz. Klaus Holetschek közölte, a franciák és a portugálok elleni meccsek alkalmával sokan nem tartották be a koronavírus-járvány miatti óvintézkedések között bevezetett kötelező maszkviselést.

Ha ez szerdán a magyarok ellen is így lesz, annak az lehet a következménye, hogy a szurkolók nem térhetnek vissza a stadionokba a Bundesliga következő idényében” – jelentette be a politikus.

A négy müncheni Eb-meccsre egyenként legfeljebb 14 500 néző juthat be az arénába, s a német rendezők egyúttal azt is tesztelik, hogy hasonló szabályozás alkalmazható-e az augusztusban rajtoló bajnokságban is.

Fotó: Twitter

Fel