Rajtrács

MotoGP – Márquez kihagyja az Argentin Nagydíjat

Kihagyja a gyorsaságimotoros-világbajnokság idényének harmadik versenyét, a hétvégi Argentin Nagydíjat Marc Márquez, a királykategória, a MotoGP hatszoros világbajnoka.

    A 29 esztendős klasszis bő egy hete, az Indonéz Nagydíj bemelegítése során hatalmasat bukott, és kisebb agyrázkódás miatt kihagyta a futamot. Később rosszul érezte magát, és Spanyolországba visszatérve kiderült, hogy kiújult a kettős látása, amivel karrierje során már többször is küzdött.


    Márquez orvosa, Sánchez Dalmau a Honda hivatalos közleményében jelezte, jelentősen javult a motoros állapota, és nincs szükség beavatkozásra, csak konzervatív kezelésre, rendszeres ellenőrzés mellett.


    A minden géposztályt figyelembe véve nyolcszoros vb-győztes Márquez tavaly novemberben egy szokásos terepedzésén bukott és enyhe agyrázkódást szenvedett, aztán kiderült, kettős látással bajlódik. A spanyol versenyző emiatt kihagyta az előző szezon utolsó két futamát.


    A motorost 2012-ben ugyanilyen problémával kellett műteni, a beavatkozás akkor sikeres volt.


    Márquez nehéz éveken van túl, ugyanis a 2020-as idényt egy súlyos kézsérülés miatt gyakorlatilag teljes egészében kihagyta, a tavalyi vb-n három futamon diadalmaskodott, az összetett pontversenyben viszont csak a hetedik helyen végzett.

Fotó: MotoGP

Fel