MotoGP

MotoGP: Dovizioso nyerte az izgalmas katari futamot, Rossi 9 helyet jött előre

Andrea Dovizioso nyerte Ducati-val a MotoGP katari versenyét, a Repsol Hondás Marc Marquez és a Suzukis Rins előtt.

Fotók: Twitter

A Katarban megrendezett 2019-es nyitó futamon a rajttól kezdve egy nagyon izgalmas versenyt láthattunk. A rajt nagy vesztese a Yamaha spanyol pilótája Maverick Vinales volt aki a pole-ból indulva nagyon visszaesett, és csak a 8. helyen motorozott. Nagyon jól ment a Suzukis Rins, aki végig versenyben volt a Ducatikkal és a Repsolos Marquezzal.

A 40 éves Valentino Rossi a 14. helyre kvalifikálta magát az időmérőn, és ez alapvetően meghatározta a versenye kimenetelét. A Doktor hihetetlen jól versenyezve felkapaszkodott az 5 helyre. Megelőzte csapattársát is és nem sok választotta el a dobogós helyezéstől, talán ha még 2 kör hátra lett volna, oda is ért volna a nagy veterán.

A verseny hajrája nagyon izgalmasra sikerült, Dovizioso, Marquez és Rins küzdött a dobogós helyekért. A célegyenesben ellenállhatatlan volt az új Ducati, bombaerős erőforrás hajtja, és óriási energiákat szabadított fel az utolsó körben.Rins az utolsó előtti körben az egyes kanyarban rossz féktávot vett és kisodródott, emiatt lemaradt az utolsó körös hajráról a futamgyőzelemért. Marquez mindent megpróbált de nem tudott az olasz elé kerülni a végső harcban, és Dovizioso megnyerte a katari nyitó futamot.

Fel