MotoGP

MotoGP: Argentin GP sajtótájékoztató: Marquez, Rossi és „Dovi” és a többiek


Hat versenyző vesz részt a csütörtök sajtótájékoztatóján: Andrea Dovizioso, Marc Marquez, Cal Crutchlow, Alex Rins, Valentino Rossi és Danilo Petrucci

A Honda a legjobb motor? Marquez: ” Nem tudom, tudom, hogy a legjobb csapatom van. Katar eredménye nagyon fontos volt. Télen másképp dolgoztunk, meglátjuk, hogy mire lesz elég a versenyen . 

Crutchlow: ” Nem teljesítettük a legjobb teszteket. A sérülés nem állított meg, a motorom versenyképes és erős. Sokat dolgoztunk a motorral, és most versenyképesek vagyunk. Dolgozom a gyengeségeink leküzdésén ”.

Rossi: ” Fontos lesz, hogy minden körülmények között versenyképesek legyünk. Nehéz hétvége lesz, mert nem lehet előre tervezni, sok minden múlik az időjáráson ”. 
Még egy kérdés a Ducati spoilerről. Marquez: ” Nem ismerem a helyzetet. Szakembereink elemzik és megpróbálják megérteni az alkatrész funkcióját, függetlenül attól, hogy javul-e vagy sem tőle a motor. Biztos vagyok benne, hogy minden csapat gondolkodik a használatán  . 

Fotó: Twitter

Rins: ” Amikor egy motorkerékpárnak van egy eltérő alkatrésze, nyilvánvaló, hogy a különböző gyártók megpróbálják ugyanazt csinálni. Katarban nem figyeltem meg ezt a nagy különbséget, az egyenesben nagyon jók voltak, de annak más oka van . 

Rossi: ” Az elmúlt években a Ducati mindig is erős és versenyképes volt, érdemes odafigyelni arra, amit csinálnak “.

Rossi-t arra kérik, hogy mondjon véleményt a Ducati spoilerről: „ Őszintén szólva, nem nagyon követtem a kérdést. Kérdezze meg Yamaha-t. Ami a helyzetünket illeti, magunkra kell gondolkodnunk, keményen dolgoznunk és erősnek kell lennünk ”. Sokan rámutatnak a Suzukira, Rins véleménye: „ Igen, így lehet. Tavaly sok móka volt .

Danilo Petrucci: „ A verseny után csalódott voltam, mert rosszul választottam meg a gumikeveréket, rosszul kezdtem, sok fékezési nehézségem volt. . Egész hétvégén ott voltunk, még motiváltabb vagyok. Szeretem ezt a pályát, de soha nem szereztem túl sok pontot. Célom az, hogy harcoljunk, próbálok bennmaradni a top5-ben, egy hatodik hely azonban még jó is lehet .

Valentino Rossi: „ A verseny számomra pozitív volt. A felkapaszkodásom nem volt rossz, jól éreztem magam a motoron. Túl sokat szenvedtünk a szabad edzések alatt, soha nem volt jó érzésem. Ezért kell javítanunk és jobban dolgoznunk. A különböző pályákon mindig nagy különbségek vannak, és Argentína mindig a karakterisztika, az aszfalt és az időjárás miatt is bonyolult. Reméljük, hogy száraz verseny lesz . Az utolsó versenyen több motort követtem, és nagyon érdekes volt, nem vagyunk olyan erősek, mint amilyennek szeretnénk. Dolgoznunk kell az egész csomagon, reméljük, hogy lesz elég időnk, hogy megértsük a beállításokat és a motor viselkedését valamint készen álljunk a versenyre.

Alex Rins: ” A Katar verseny jó volt, Lelkesedéssel érkeztünk ide, itt tavaly elértem az első dobogót. Meglátjuk, hogy milyen lesz az időjárás, minden más rendben van. Célunk a győzelem? Nem tudom, több tapasztalatom van, mint 2018-ban, a motor gyorsabb, meg kell látnunk, hogy a pálya jó lesz-e nekünk.

Crutchlow, vissza a dobogóra Losailen: „ A hétvége fantasztikus volt, a Honda nagyszerű munkát végzett télen a motoron. Ezt a két hétvégi szünetet egy kicsit hosszú időnek találtam, izgatott vagyok, hogy itt vagyok Argentínában, ahol tavaly nyertem. Ez nem az egyik kedvenc pályám, de nagyon jól megyek itt. A Honda-val a hatos kanyar után és néhány más helyen is előnyben lehetünk. Tavaly nem volt nagy csata, remélem, hogy meg tudom nyerni ezt a hétvégét.

Marquez: ” Katar egy olyan pálya volt, ahol általában problémáim voltak, és a második hely pozitív eredmény. Argentína jobban megfelel az én stílusomnak, megpróbálok 100% -ot adni. Általában itt a tempó kitűnő, de különböző okok miatt soha nem sikerül a sikert haza hozni .

Fel