Kézilabda

MOL-Pick Szeged: Marin Sego már BL lázban ég

Marin Sego a MOL-Pick Szeged kapusa nagyon nagy formában védett a Telekom Veszprém elleni bajnoki mérkőzésen, ahol a Tisza-parti gárda, idén már másodjára fektette két vállra a veszprémieket.

A Pickhandball.hu-nak nyilatkozott a bosnyák származású horvát válogatott kapus. Ebből idézünk most.

A Veszprém elleni vasárnapi mérkőzésen fontos védést mutattál be, amikor az 51. percben 20–19-nél hárítottad Dejan Manaszkov hétméteresét. Tudtad hova lő?
– Követtem végig a kezét, és így sikerült hárítanom a lövést, aminek nagyon örültem, pláne, hogy utána Mario Sostaric rögtön növelte az előnyünket.

Óriási győzelem volt, másodszor is nyertünk a Veszprém ellen idén. Mennyi erőt adhat ez a siker?
– A Veszprém ellen mindig kiváló érzés nyerni, mert ez számunkra nagyon fontos. Bízom benne, és remélem, hogy majd, ha még találkozunk velük idén, akár a bajnokságban, akár a kupában, sok pozitív erőt meríthetünk majd ebből a mérkőzésből.

Két évig, 2012 és 2014 között a Wisla Plock kapusa voltál. Különleges érzés lesz visszatérni a hétvégén Lengyelországba?
– Amióta eljöttem, szinte teljesen kicserélődött a keret, az akkori játékosok közül már csak a két kapustársam, Adam Morawski és Marcin Wichary maradt ott, így emiatt annyira nem.

Mit vársz a Plock ellen, kik a legveszélyesebb játékosaik?
– Minden posztra vannak jó játékosaik, de csapatként igazán jók. Irányítóban és balátlövőben kiemelkedik Gebala és Racotea. Biztosan nehéz dolgunk lesz ellenük, mivel tavaly a BL-csoportkörben itthon vereséget szenvedtünk ellenük, idegenben pedig nyertünk, míg a kaliszi felkészülési tornán is ők bizonyultak jobbnak. Két elképesztően nehéz meccs vár ránk a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, de tovább kell jutnunk mindenképpen.

Fel