Kézilabda

MOL-Pick Szeged: Ma a BL-ben a Nantes csapata az ellenfél

A francia ellenfél nagyon jó formában várja a szegedi gárdát és kemény csatára van kilátás.

Ma 17.30-kor a HBC Nantes otthonában lép pályára Szeged a VELUX EHF Bajnokok Ligája B csoportjának 13. fordulójában. A francia együttes 2019-ben már öt mérkőzésen van túl, legutóbbi négy találkozóját megnyerte.

A 2019-es esztendőt a hazai rivális Paris Saint-Germain ellen kezdték a Bajnokok Ligájában. Bár voltak jobb periódusaik, többször felzárkóztak a PSG-re, végül 35–31-es vereséget szenvedett mai ellenfelünk.

A PSG elleni összecsapás óta viszont négy mérkőzéses győzelmi sorozatban vannak. A bajnokságban először szoros meccsen a Nimes-et múlták felül 23–21-re, majd a Chambéry otthonából távoztak 26–24-es sikerrel, míg szerdán az Istres ellen hazai környezetben nyertek magabiztosan, 39–31-re.

Az elmúlt hétvégén már a BL-ben is két pontot szereztek, ráadásul idegenben a dán bajnok vendégeként. A Skjern az első félidőben már néggyel is vezetett a gallok ellen, de a második játékrész közepén a 48. perc környékén még mindig ők jártak előrébb. 27–26-nál vezettek utoljára a dánok, a Nantes végül 34–32-es győzelemnek örülhetett. Forrás: Pickhandball.hu

Fel