Labdarúgás

MLSZ: Más időpontba rendezik az U21-es Eb-t

A kialakult világjárvány következtében az Európa-bajnokság mellett az UEFA 2020-ra és 2021-re tervezett más tornáinak időpontjai is változhatnak. Jövőre Magyarország Szlovéniával közösen rendezi a férfi U21-es Európa-bajnokságot, melynek időpontja várhatóan változni fog, hiszen az eredetileg tervezett időpontban, 2021 júniusában a felnőtt Eb-t rendezik meg.

Az UEFA nemrégiben jelentette be, hogy tervei szerint az idén nyárra tervezett felnőtt férfi Európa-bajnokságot 2021 júniusától rendezi meg. Hazánk egy másik nagyszabású rendezvényben is érintett ebben az időszakban, hiszen javában zajlik az U21-es Európa-bajnokság előkészítése, melynek magyar részről Budapest (Bozsik-stadion), Győr, Székesfehérvár és Szombathely ad majd otthont.

Az európai szövetség tájékoztatása alapján az Európa-bajnokságot várhatóan nem az eredetileg tervezett júniusi időpontban rendezik meg. A javaslat az, hogy a pontos időpontról a következő időszakban szülessen döntés, az események alakulásának tükrében. Ami bizonyos, az UEFA szeretné megtalálni második legrangosabb férfi válogatott tornája számára a lehető legmegfelelőbb időpontot a 2021-es versenynaptárban. Az U21-es Eb-nek a Gera Zoltán vezette magyar válogatott házigazdaként biztos résztvevője.

Forrás: mlsz.hu

Fel