Labdarúgás

MLS – Egykori Manchester United játékos lehet az FC Cincinnati vezetőedzője

A holland Jaap Stam az első számú jelölt az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő FC Cincinnati vezetőedzői posztjára.

    A klub főigazgatója, Gerard Nijkamp a WCPO helyi televízió-csatornának elárulta, hogy a Feyenoord korábbi szakvezetője, a Manchester United egykori játékosa a legfőbb jelöltje.


    Nijkamp és Stam a közelmúltban már dolgoztak együtt, amikor előbbi a PEC Zwolle technikai igazgatója, utóbbi pedig a trénere volt.
    Egyelőre nem született megállapodás az FC Cincinnati vezetőedzői posztjáról, mert az utazási korlátozások miatt mindketten Hollandiában tartózkodnak.

Manchester United legend Jaap Stam insists Matthijs de Ligt would ...
Fotó: Daily Mail


    “Még mindig tárgyalunk, de úgy érzem, már látjuk a célvonalat. A lehető leghamarabb megnevezzük az új vezetőedzőnket” – mondta Nijkamp. Hozzátette: van B- és C-tervük is arra az esetre, ha nem oldják fel egyhamar az utazási korlátozásokat, és Jaap Stam nem tud az Egyesült Államokba utazni.


    A csapat az MLS előző idényében a Keleti főcsoport utolsó, 12. helyén zárta az alapszakaszt. Ron Jans vezetőedző februárban lemondott, azóta Yoann Damet irányítja az együttest megbízottként.


    Stam eddig az Ajax utánpótlásában, az angol Reading csapatánál, majd a PEC Zwolle együttesénél dolgozott, de edzőként egyelőre elkerülik a sikerek. Legutóbb, tavaly márciustól a Feyenoord csapatát irányította, de októberben lemondott.


    Az MLS-ben azt tervezik, hogy mind a 26 csapat az orlandói Disney sportkomplexumban és a környékbeli pályákon végzi majd a felkészülést június 1-től, hogy júliusban folytatódhasson a szezon, amelyből mindössze két fordulót bonyolítottak le a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet előtt.

Fel