Connect with us

Jégkorong

Mindenki megértette a bércsökkentés okait a DVTK jégkorongcsapatánál

Mindenki megértette a bércsökkentés okait a DVTK jégkorongcsapatánál


Mindenki megértette a bércsökkentés szükségességét a szlovák jégkorongligában érdekelt DVTK Jegesmedvék csapatánál – nyilatkozta Egri István, a klub elnöke.

    A miskolci együttes hétfőn a honlapján hozta nyilvánosságra, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági helyzetre reagálva a klub három hónapig, azaz június 30-ig átlagosan harminc százalékkal csökkenti a munkabéreket. Egri István elárulta: ő és kollégái egyeztettek a felnőtt csapat játékosaival és a stábtagokkal, illetve néhány utánpótlásedzővel a bércsökkentésről, és kivétel nélkül mindenki megértette a helyzetet.


    “Ez nem arról szól, hogy elvegyünk játékosoktól, stábtagoktól, edzőktől, szakdolgozóktól jövedelmet. Ez most arról szól, hogy próbáljon meg mindenki részt venni a teherviselésben” – fejtette ki Egri István az M1 aktuális csatornának.


    Rámutatott, közel másfél hónapja áll a sportélet, a klubnak pedig nincsenek bevételei.


    “Az a célunk, hogy ne kerüljön olyan helyzetbe a klub, hogy tömegesen el kelljen bocsátanunk a munkavállalóinkat. A bércsökkentés azt szolgálja, hogy minél tovább tudjuk tartani ezt a struktúrát, minél könnyebben tudjunk újraindulni, amikor erre lehetőségünk lesz” – vélekedett.


    “Mindenképpen azt szerettük volna, ha ebben a szezonban a rájátszásba jutunk, ez volt a csapat célja. Sajnos ez nem sikerült, és nem a jégen nem sikerült, hanem az élet keresztülhúzta” – mondta Egri.


    Hozzátette, annak ellenére ott álltak ennek a küszöbén, hogy annyi sérülés nehezítette az együttes dolgát, amelyre nem emlékszik a miskolci jégkorongban töltött évtizedek alatt. A DVTK Jegesmedvék nyolcadikként végzett, míg a másik magyar résztvevő, a MAC Újbuda tizedikként zárt a 13-as mezőnyben a Tipsport Liga – világjárvány miatt idejekorán lezárt – küzdelmeiben.


    A felnőtt keret tagjai a bajnokság leállásakor fizikai és egészségügyi teszten vettek rész, ez alapján egyéni edzéstervet kaptak, és folyik a sérültek rehabilitációja is. A jégkorongozók egyenként, a járvány kapcsán hozott előírásokat betartva dolgoznak a klubnál, illetve otthon, az edzők pedig napi kapcsolatban vannak velük.


    “Ez egy pótcselekvés, a sportot nem így kellene csinálni, ez egy ránk kényszerített helyzet. Remélem, minél előbb újra használhatjuk a rég bevált módszereinket. Ami most van, az tragédia” – fogalmazott a klubvezető.


    Kitért rá, a zárt kapus mérkőzések játszásában ő nem lesz partner.


    “Ez a sport megcsúfolása, ezt nézők nélkül nem lehet csinálni. Azon kell drukkolni, hogy ennek a helyzetnek minél előbb vége legyen, és újra el tudjuk kezdeni a munkát” – szögezte le Egri István.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Jégkorong