Tenisz

Miami torna – Babos nem jutott főtáblára

Nem jutott főtáblára Babos Tímea a Miamiban zajló keménypályás tenisztornán, mivel a selejtező második fordulójában kikapott az észt Kaia Kanepitől.

    A világranglistán 105. magyar játékos eredetileg kedden csapott volna össze a 89. helyen álló riválisával, csakhogy az esőzések miatt aznap egyetlen találkozót sem tudtak megrendezni. A két teniszező előzőleg egyszer találkozott, 2012-ben Koppenhágában a rivális nyert három szettben.
    A második meccsen Kanepi gyorsan 4:0-ra, majd 5:1-re elhúzott, és egyszer ugyan még elvesztette az adogatását, de így is 28 perc alatt hozta a nyitószettet. A folytatásban Babos 1:2-nél elbukta a szerváját, csakhogy visszabrékelt, és 4:4-nél utolérte az észtet. Kanepi 4:5-nél ismét brék- és ezúttal már meccslabdákhoz jutott, s a másodikat kihasználva megnyerte a mérkőzést, amely 1 óra 12 percig tartott.    

Fotó: Babostimi


    Babos párosban a francia Kristina Mladenoviccsal indul, második helyen kiemelt duójuk első ellenfele a román Simona Halep és a német Julia Görges lesz.
    A WTA-rangsorban 124. Stollár Fanny a kvalifikáció első körében búcsúzott Miamiban.
    A floridai viadalon egyesben így magyar részről csak Fucsovics Márton lesz érdekelt, aki 29. kiemeltként a második fordulóban kapcsolódik be a főtáblás küzdelmekbe.


Eredmény:
Nők, 9 millió dollár (2,5 milliárd forint) összdíjazás:

    
Selejtező, 2. forduló:
Kaia Kanepi (észt, 7.)-Babos Tímea (23.) 6:3, 6:4

Fel