Connect with us

Spanyol Foci

Messi eladása vitathatatlanul a Barca utolsó lehetősége

Messi eladása vitathatatlanul a Barca utolsó lehetősége


Az FC Barcelona az összeomlás küszöbén áll. Sport szempontjából a dolgok nem mennek jól, anyagilag minden sokkal rosszabb a vártnál. A katalán futballklubot több mint egymilliárd eurós adósság terheli. Lionel Messi, a szupersztár távozni akar – és most tényleg mennie kell.

Marc-André ter Stegen kapus és sok FC Barcelona-játékos, nemcsak a hidegtől remeg. Hanem a klubban soha nem látott méretű pénzügyi válságról szóló beszámolókat kell hibáztatni. “Félnek a jövőtől az öltözőben” – írta a “Sport” magazin. Hamarosan nem lesz már pénz a csillagászati ​​fizetésekre? Nincs pénze erősítésre? És ami még ennél is rosszabb: a pénzügyi vészhelyzet végleg elkergetheti Lionel Messit?

A csaknem 34 éves argentin már nyáron megkezdte a távozás előkészítését Most már nincs több akadály: szerződése júniusban lejár, és az idei év eleje óta tárgyalhat más klubokkal. Sok minden utal arra, hogy a futball egyik leghosszabb és legsikeresebb “házassága” jó 20 év után véget érhet. És egyre több jel utal arra, hogy a Paris St. Germain kaphatja meg Messi szolgálatait.

Messi válogatott csapattársa és közeli barátja, Leandro Paredes a napokban elárulta: “A PSG megpróbálja meggyőzni Messit.” Messi, felesége Antonella és a három kisfiú, Thiago, Mateo és Ciro már megtanultak franciául a “Canal +” tévécsatorna szerint. Leonardo párizsi sportigazgató nem akarta elismerni a tárgyalásokat, de a brazil sportvezető azt azért elismerte: “Olyan nagyszerű játékosok, mint Messi, mindig szerepelnek a PSG listáján.

A dél-amerikai kontingens Párizsban is növekszik. Sokan szoros barátai Messi-nek, például a brazil Neymar, aki 2015-ben Leo-val megnyerte a Bajnokok Ligáját a Barca mezében, és többször is hirdette, hogy újra a hatszoros aranylabdás mellett akar szerepelni. Paredes mellett más argentinok, például Ángel di Maria és Mauro Icardi is a PSG-ben játszik.

A Paris Saint-Germain egyike azon kevés kluboknak, amelyek valóban megengedhetik maguknak Messi hatalmas éves fizetését. A Barcelonának viszont – amint most kiderült – borzalmas adósságai 1,17 milliárd eurót tesznek ki. A csőd fenyegeti a katalánokat. A klub tárgyalásokat folytat az alkalmazottakkal a teljes, 190 millió eurós bérmentésről.

Eközben a Camp Nou-ban most nemcsak anyagilag van krízis. Sport szakmai szempontból meredeken lefelé halad a csapat. A La Ligát utoljára 2015-ben nyerték meg. A BL-ben sok komoly kudarc érte a Barcát az AS Roma, a Liverpool FC és legutóbb a Bayern elleni történelmi 2: 8-cal. Most még igazi elnöke sincs a csapatnak. Josep Bartomeu októberi lemondása után új vezért csak március 7-én választanak majd. “Pesszimista vagyok, Messi a nyáron távozik” – mondta Agustí Benedito elnökjelölt.

Ha Ter Stegen és a csapat meg akarja győzni Messit arról, hogy jobb kilátásai lesznek Barcelonában, mint Párizsban, akkor hamarosan ezt megtehetik, mert valószínűleg ez az utolsó lehetőségük lesz: a Bajnokok Ligájában való továbbjutással. A második egyenes kieséses BL körben éppen PSG-nek hívják az ellenfelet.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Spanyol Foci