Röplabda

Menesztették a férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitányát

A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) elnöksége felmentette a munkavégzés alól Koch Róbertet, a magyar férfiválogatott szövetségi kapitányát.

    A MRSZ közleménye szerint az elnökség – miután szövetségi kapitány beszámolóját nem fogadta el – élt a szerződésben foglalt felmondási lehetőséggel.

„Az MRSZ elnöksége egyhangú határozattal úgy döntött, hogy a szövetségi kapitány kinevezését megszünteti, egyben felkéri az MRSZ főtitkárt, hogy a megbízási szerződés szabályainak betartásával rendes felmondással szüntesse meg a megbízási jogviszonyt” – áll a szervezet honlapján.


    Az MRSZ közleményében Kersch Ferenc elnök azt mondta: a szövetség célja, hogy a férfi szakág egy új szakmai koncepció mentén hosszú idő után újra az eredményesség útjára lépjen, s már a következő elnökségi ülés során szeretne Koch Róbert utódjával kapcsolatban érdemi döntést hozni.


    Koch 2020 februárja óta irányította a válogatottat, amellyel 2021-ben bronzérmet, idén negyedik helyet szerzett az Európa-liga ezüst divíziójában. A magyarok az első szezonban a szkopjei négyes döntőben előbb az elődöntőben 3-1-re alulmaradtak a dánokkal szemben, majd a bronzmeccsen bravúros, 3-2-es sikert arattak a horvátok ellen.


    Az idei, budapesti final fourban előbb a románoktól simán 3-0-ra, majd a harmadik helyért rendezett összecsapáson nagy csatában az északmacedónoktól is kikaptak.


    Koch vezetésével két Európa-bajnoki selejtezőt vívott a csapat, a kijutásra azonban egyszer sem volt reális esélye: tavaly májusban a portugálok és a fehéroroszok mögött selejtezőcsoportjuk harmadik helyén végeztek, míg idén a spanyolok és a szlovákok mögött ugyancsak a harmadik hely jutott a Koch-csapatnak.

Fel