Forma 1-RAJTRÁCS MAGAZIN

Melyik Forma-1-es csúcsok dőlhetnek meg 2019-ben?

Több F1-es jelenlegi csúcs dőlhet meg ebben az évben a száguldó cirkuszban, nézzük meg melyikek lehetnek ezek a csúcsok.

A leggyorsabb kör

Kimi Raikkönen tavaly 1:19,119-es köridővel állított fel új csúcsot Monzában, az eddigi rekord Juan Pablo Montoya-é volt, amit 14 évvel ezelőtt ért el. 2019-ben előzést segítő aerodinamikával és a technikai fejlődéssel akár meg is dőlhet ez a csúcs. Tud e futni valaki új rekordot érő gyors kört?

Fotó: Autosport

Ki haladt a legtöbb futamon az élen legalább egy pillanatig?

Ebben Michael Schumacher tartja a rekordot, a hétszeres világbajnok 142 versenyen vezetett legalább egy nagyon kicsit. Azonban ha Lewis Hamilton az idei 21 futamból legalább 14-en az élre fog állni, ő lesz az új csúcstartó.

Fotó: Skysports

A legtöbb futam pole-pozíció nélkül

Ez a Forma-1 egyik citrom díja, ezt jelenleg Johnny Herbert és Martin Brundle tartja, mindketten 165 versenyen álltak rajthoz úgy, hogy egyszer sem indulhattak a pole-ból. Ez a rekord azonban megdőlhet idén: Sergio Perez 158 ilyen versenyhétvégét produkált eddig, ha nem történik valami egészen elképesztő fejlesztés a Racing Pointtal , akkor ő fogja átvenni a vezetést.

Fotó: DNA india

A legtöbb versenyhétvége pontszerző helyen célba érve

Ezt a rekordot is Michel Schumacher tartja, a kerpeni 121 versenyen szerzett pontot. Ez valószinüleg megdől ha Kimi Raikkönen a 21 futamból 18-szor pontot szerez. Véleményem szerint ez megdől!

Fotó: Twitter

A legfiatalabb világbajnok

Ezt a csúcsot Sebastian Vettel tartja, a 2010-es címét 23 évesen és 134 naposan nyerte. Ebben az évben azonban ketten is megdönthetik: az egyik éppen a ferraris csapattársa, Charles Leclerc, a másik pedig a Red Bullban a holland fenegyerek Max Verstappen – ha bármelyiküknek sikerül elhódítani a világbajnoki címet, akkor elkobozzák a rekordot Vetteltől.

Fotó: Twitter

Fel