Labdarúgás

Megvan Szalai Ádám új csapata, nem megy a Besiktashoz

Szalai Ádám a válogatott kezdő csatára visszatér régi német csapatához és marad a Bundesligában. A Mainz gárdája Twitter oldalán jelentette be, hogy orvosi vizsgálatra érkezik hozzájuk korábbi játékosuk.

A válogatott játékosról tegnap közölte Marco Rossi szövetségi kapitány, hogy elhagyja a Hofenheim alakulatát és a mai napon kedden fogják bejelenteni a következő állomáshelyet. Szalai 2010 januárjában még az RM Castilla kölcsönjátékosaként igazolt a Mainzhoz, amely fél év múlva végleg megszerezte a játékjogát. Szalai három év után hagyta ott a csapatot, azóta egy idényt játszott a Schalke 04, fél szezont a Hannover 96 csapatában, legutóbbi klubjánál, a Hoffenheimnél pedig két részletben 4,5 évet töltött.

M
    Az elmúlt idényben 9. Hoffenheimben állandó játéklehetőséghez jutott ugyan, de nem volt stabil kezdőjátékos: 30 bajnoki mérkőzésen hat gólt szerzett és öt gólpasszt adott, a Bajnokok Ligájában öt, a Német Kupában két mérkőzésen nem volt eredményes. A 2019-20-as szezonban csapata három tétmérkőzése közül csak a Német Kupában játszott – csereként iratkozott fel a gólszerzők közé -, de a két bajnoki összecsapáson nem lépett pályára.
    A Mainz legutóbb a 12. helyen zárt a Bundesligában, ahol egyelőre két fordulót követően pont nélkül a tabella utolsó helyén áll.

Szalai tavalyi teljesítménye a Bundesligában:

M

Fel