Connect with us

Röplabda

Megvan, hogy hol rendezik az Eb-selejtező magyar érdekeltségű csoportját

Megvan, hogy hol rendezik az Eb-selejtező magyar érdekeltségű csoportját


Szombathelyen rendezik a férfi röplabda Európa-bajnoki selejtező csoportkörének első állomását január második hétvégéjén, a nőknél a második csoportkört ugyanitt egy héttel később tartják.

    Ludvig Zsolt, a magyar szövetség főtitkára a férfi válogatott háromnapos, balatonfüredi összetartásának helyszínén tartott pénteki sajtótájékoztatón elmondta, az oda-visszavágós mérkőzések helyett csoportkörös rendszerben rendezik meg az Eb-selejtezőket.


    A férfiak Fehéroroszországgal, Norvégiával és Portugáliával, a nők Dániával, Franciaországgal és Izraellel kerültek egy csoportba. A nőknél az első két helyezett, a férfiaknál a hét csoportgyőztes és az öt legjobb csoportmásodik jut ki a kontinensviadalra.


    Koch Róbert szövetségi kapitány hangsúlyozta: más felkészülést igényel a csoportkör mint az oda-visszavágós rendszer, és örömét fejezte ki, hogy a török bajnokságba igazolt Baróti Árpád és a Japánban röplabdázó Pádár Krisztián is vállalta a részvételt.


    A riválisokról úgy vélekedett, a portugál és a fehérorosz csapat is a legjobb 16-ban volt az előző kontinenstornán, de a magyar válogatottal szeretnék már most kiharcolni a kijutást, vagy legalább azt, hogy a következő Európa-bajnokság selejtezőjében kedvezőbb kalapba kerüljön az együttes.


    A szövetségi kapitány megbízatása a 2023-as Eb-ig szól, a hosszú távú gondolkodást pedig az is mutatja, hogy a 18 fős válogatott keretbe több fiatalt is meghívott, akiket folyamatosan szeretne beépíteni a csapatba.


    A sajtótájékoztatón a Németországban játszó Szabó Alpár csapatkapitány jó ötletnek nevezte a háromnapos balatonfüredi csapatépítőt, amely szerinte nagyban szolgálja a közösségépítést és a csapaton belüli összetartás erősítését.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Röplabda