Kézilabda

Megszólalt Lauge a sérülésével kapcsolatban

Négy országban tanulmányozták a világbajnok sérült térdének MR képét.

Több oka is van annak, hogy Rasmus Lauge Dániában operáltatja meg magát.A szerdai THW Kiel elleni Bajnokok Ligája kézilabdamérkőzésen súlyosnak tűnő sérülést szenvedett Rasmus Lauge MR vizsgálatának képét négy ország specialistái tanulmányozták, és ezek után született az a döntés, hogy a dán sportoló térdét újra műteni kell. Nem először tehát, mert a sérülést szenvedett térdszalagját hat évvel ezelőtt egyszer már trauma érte és a műtéti beavatkozás akkor is elkerülhetetlen volt.

Nem tudom pontosan, hogy mi történt velem a pályán, talán rosszul léptem, de az is lehet, hogy ütköztem. Találgatás helyett csak azt mondhatom, hogy elmozdult és valószínűleg meg is csavarodott a térdem, amitől nagy fájdalmat éreztem – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak a 29 esztendős világ- és Európa-bajnok Rasmus Lauge, aki semmiképpen sem lehet ott az idei BL négyes döntőben, de valószínűleg a jövő évi világbajnokságról is le kell mondania.Egyetlen térdspecialista szakorvos sem tudta egyértelműen azt kijelenteni, hogy az első térdszalag vajon elszakadt-e, vagy csak meglazult, erre a kérdésre a jövő heti műtét, a sérült rész feltárása adhatja meg a konkrét választ.

Több oka is van annak, hogy az operációra Dániában, a szülőhazámban kerül sor – folytatta Lauge, akit most nem az az orvos fogja műteni, aki hat éve jó munkát végzett. – Fontosnak tartottam, hogy az orvosommal anyanyelvemen tudjak szót váltani, a műtét utáni napokra gondolva pedig nagy könnyebbséget jelent majd a számomra, hogy ott lesznek velem a családom tagjai, a szüleim, a feleségem és a gyerekeim. Ez bizonyára erőt fog adni nekem, bíztatást és megnyugvást. Egyelőre viszont nagyon szomorú vagyok, mert egyre jobban ment a játék, a koronavírus okozta nehéz helyzetben is tudtam hozni a formámat, és jól szolgáltam a magyar klubomat. Sajnos most semmi mást nem tehetek értük azon kívül, hogy sok erőt és kitartást kívánok a srácoknak. Követni fogom a mérkőzéseiket és bízom abban, hogy a december végi kölni Final Four az ő sikerüket hozza. Fogalmam sincs arról, hogy hány hétig leszek harcképtelen, de mindent el fogok követni a mielőbbi visszatérés érdekében” – mondta befejezésül a Telekom Veszprém dán irányítójátékosa, aki vasárnap tér vissza a szülőhazájába.

Szalay PéterSzPress Sporthírszolgálat

Fel