Labdarúgás

“Megmondják mikor együnk és hol…” – Bale a profi labdarúgás körülményeiről

Gareth Bale a BT Sport dokumentumfilmjében beszélt arról, milyen megkötésekkel kell szembenéznie a modern labdarúgónak.

A Real Madrid támadója úgy véli, a mai modern futballista élete hasonló egy robotéhoz. Bale szerint a 24 órás felügyelet, ami a mindennapjaikat övezi késztetheti arra a labdarúgót, hogy hamarabb visszavonuljon, noha a játék szeretete miatt még szívesen folytatná. A walesi szerint a nyomás és az elvárások, valamint a már említett folyamatos kontroll miatt a profi labdarúgók nem urai életüknek.

1

“Professzionális sportolóként, különösen legyen szó csapatjátékról egyáltalán nem tudod megtervezni egy hetedet vagy napodat. Például a teniszben vagy a golfban valamivel más a helyzet. Olyan, mintha csak robotok lennénk. Megmondják hol kell lennünk, mikor, hol és mit kell étkezzünk, mikor kell beszámolni az edzőnek mindezekről. Egy ponton azt érezzük, semmiféle szabadság nem a mienk.”

“Nincs választási lehetőséged, mit csinálj, illetve mikor” – folytatta. “Ezt figyelembe véve, meg tudom érteni azokat, akik ezt adják meg magyarázatként (visszavonulás esetén). Ugyanakkor, egy labdarúgó karrierje igen rövid, amiért igenis fel kell áldozni ezeket a dolgokat. Mikor még gyerekként játszol a társaiddal, ezekre nem gondolsz, csak élvezed amit csinálsz és mosolyogsz. Amikor profivá válsz, meg kell birkóznod a nyomással, az elvárásokkal, azzal hogy egyes embereknek úgysem tetszik, mit csinálsz és igen, ez már nem feltétlen az az érzés, amire gyerekként gondoltál.”

Gareth Bale – aki hamarosan a magyar válogatott ellen is pályára léphet Wales színeiben – az utóbbi időben kegyvesztetté vált a Real Madridban és noha még 3 évig szerződés köti a spanyol gárdához, a nyáron minden bizonnyal továbbáll.

Fel