Bajnokok Ligája

Mégis ott lehet Harry Kane a BL-döntőben

Mauricio Pochettino elárulta, az angol csatár nagyon közel van a teljes felépüléshez.

Alig több mint egy hetet kell várnia a futballdrukkereknek az év legfontosabb klubmérkőzésére, amelyen eldől, a Liverpool vagy a Tottenham Hotspur emeli magasba a Bajnokok Ligája trófeáját. A “Vörösök” zsinórban másodszor kerültek be a legrangosabb európai kupasorozat döntőjébe, a Spurs azonban történelme során először vívta ki magának a lehetőséget. A londoni klub utoljára 1984-ben szerepelt nemzetközi fináléban, akkor tizenegyesek után győzték le az Anderlechtet az UEFA-Kupában.

1

A Tottenham Hotspur menedzsere, Mauricio Pochettino amondó, a június 1-én esedékes mérkőzés inkább lesz érzelmi, mint taktikai csata:
“Meg van a lehetőségünk rá, hogy történelmet írjunk. Senki nem gondolta volna, hogy a Tottenham képes a döntőbe jutni, de mi hittünk magunkban, ez pedig még felemelőbbé teszi az egészet. Az emberek többsége azt várja, hogy egy nagy taktikai csata lesz, véleményem szerint viszont az érzelmek fognak dominálni, ami mindenképpen egy felejthetetlen mérkőzéshez vezethet.”

Az argentin tréner nagyon reméli, a csapat kapitánya, Harry Kane ott lehet a pályán Madridban, akinek a személye nagyon fontos a csapat játéka és mentális teljesítménye függvényében. Kane a negyeddöntőben, a Manchester City elleni odavágón szenvedett sérülést a bal bokáján, azóta nem lépett pályára.

“Edzésben van és felépülési időszak utolsó periódusában jár. Mindannyian reméljük, hogy képes lesz nekünk segíteni – akár kezdőként, akár csereként beállva. Ugyanakkor az ő személye akkor is hihetetlenül fontos az öltözőben, ha nincs a pályán. Mindenesetre optimista vagyok őt illetően.”

Fel