Connect with us

Magyar Kosárlabda

Medgyessy Dórát meglepte a DVTK vezetőedzőjének távozása

Medgyessy Dórát meglepte a DVTK vezetőedzőjének távozása


Medgyessy Dórát, a DVTK női kosárlabdacsapatának válogatott alapemberét meglepte Cziczás László vezetőedző múlt heti távozása, és abban bízik, hogy fiatalított keretük is versenyképes lesz.

    Medgyessy az edzőhöz hasonlóan két éve került a miskolci klubhoz, az M1 aktuális csatornának ezzel kapcsolatban elmondta: nagyon sok szép közös emléke van a szakemberrel, akihez karrierje legfontosabb sikerei fűződnek.


    “Engem meglepett a távozása” – mondta. Az edzővel ellentétben a nyáron lejáró szerződését – egy évvel – meghosszabbító válogatott irányító hozzátette: reményei szerint a jövőben még tudnak majd együtt dolgozni Cziczással, de “most ezt dobta a gép“.


    Völgyi Péter szakmai igazgató korábban kifejtette, hogy a következő idényben minden bizonnyal nem lesz olyan erős a DVTK kerete, mint az elmúlt években, és nagy valószínűséggel nem négy légióssal kezdik el a szezont. Ez vélhetően még több terhet ró az eddig is kulcsembernek számító Medgyessyre, aki kihívásként tekint arra, hogy a korábbiakhoz képest kevesebb rutinos játékos lesz mellette.


    “Bízom abban, hogy sikerül sok olyan fiatal, tehetséges játékost igazolni, akikre ha nem rakunk túl nagy terhet, akkor extra teljesítményre lesznek képesek” – nyilatkozta.


    A friss olimpiai versenyszámban, a 3×3-as szakágban világbajnoki ezüstérmes (2019) és Európa-bajnok (2016) játékos elárulta, hogy csalódott a tokiói ötkarikás játékok elhalasztása miatt, és minden nap gondol rá. Kifejtette: úgy érezte, hogy szakmailag és lelkileg is teljesen fel voltak készülve a sikeres kvalifikációra.


    “Abban bízom, hogy mindenkinek olyan a mentalitása, mint nekem, és még nagyobb erőt ad az, hogy további egy évünk van a felkészülésre. Remélem, hogy valóra tudjuk váltani ezt az álmunkat” – mondta.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Magyar Kosárlabda