Labdarúgás

Mats Hummels a visszavonulásról nyilatkozott

Két és fél év múlva akár be is fejezheti labdarúgó-pályafutását a német válogatottal 2014-ben világbajnok Mats Hummels – írta meg az MTI.

A 32 éves hátvéd a Sport Bild című lapnak kedden azt nyilatkozta, elképzelhetőnek tartja, hogy nem folytatja a játékot 2023 nyarától, amikor a Borussia Dortmundnál lejár a mostani szerződése – olvasható az MTI-ben.

„Bármi lehetséges, az is, hogy abbahagyom, főleg, ha a testem már nemet mond a további élsportra” – mondta a távirati iroda által idézett Hummels, aki ugyan nem zárta ki a külföldre szerződés lehetőségét, de nem sok esélyt lát arra, hogy Németországon kívül futballozzon.

„Túl késő már másik országba szerződni, de a karrierem során megtanultam, hogy tervezni nem igazán tudok” – magyarázta a védő, akit Joachim Löw szövetségi kapitány 2019 márciusa óta mellőz a válogatottnál.

„Annak nincs értelme, hogy elméleti dolgokról beszéljünk, ha meghívót kapok, akkor majd elgondolkodom, és gyorsan döntök”  jelentette ki a 70-szeres válogatott Hummels, aki „szürreálisnak” nevezte, hogy 12 év után egyik pillanatról a másikra már nem volt tagja a nemzeti csapatnak – tette hozzá az MTI.

„Érzelmi szempontból nagyon megviselt volna, hogy csak nézem a válogatottat, ezért nem sok mérkőzést láttam a televízióban” – árulta el Hummels, aki legutóbb 2018. november 19-én szerepelt a Nationalelfben.

Fel