Kézilabda

Máthé Dominiknak eszméletlen érzés volt…

Máthé Dominik, a Paris Saint-Germain válogatott kézilabdázója úgy fogalmazott: „eszméletlen érzés” volt számára a visszatérés a súlyos térdsérülését követően.

    „Nagyon durva belegondolni, min mentem keresztül Norvégiától Magyarországon át Franciaországig, hiszen ebben a három országban csináltam a felkészülést” – nyilatkozta hétfőn az MTI-nek a 23 éves jobbátlövő.


    A PSG 2021 júniusában jelentette be, hogy 2022 nyarától szerződteti Máthét, akinek a bemutatkozására azért kellett szombatig várni, mert tavaly február közepén a norvég Elverum HB színeiben egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen a bal térdében elszakadt a keresztszalag. A 36-szoros válogatott játékos szombaton hat lövésből öt góllal járult hozzá a párizsiak 37-35-ös győzelméhez a Chartres Métropole otthonában a Francia Kupa negyeddöntőjében.


    „Eszméletlen érzés volt, hiszen néhány nap híján egy éve nem játszottam. A meccs előtt a poszttársamnak, Dainis Kristopansnak meghúzódott a vádlija, ezért egy percet sem tudott játszani. Az edzőnk egyszer csak odajött, és mondta, hogy én kezdek. Nem erre számítottam, de örülök neki, hogy jól ment” – elevenítette fel Máthé.


    Hozzátette, majdnem negyven percet töltött a pályán, ezért vasárnap eléggé fáradt volt, egész nap csak feküdt az ágyban.


    A jobbátlövő kiemelte a PSG holland irányítója, Lucas Steins szerepét, mondván neki köszönheti az öt gólját.


    „Ilyen klasszis irányító mellett játszani felemelő érzés. Úgy hozza a kereszteket, ahogyan a nagykönyvben meg van írva. Szerintem manapság ő a legjobb irányító a világon” – közölte a magyar kézilabdázó.


    Elárulta, akkor lesz majd százszázalékos állapotban a bal térde, amikor végig tud játszani egy meccset védekezésben és támadásban is, de ettől még messze van. Jelenleg körülbelül tíz százalék a különbség a két térde között, ami az orvosok és a terapeuták szerint nem rossz.


    Hozzáfűzte, vasárnap még érezte valamelyest a sérülés hatását térdkalácsa fölött, de már január óta százszázalékos edzésmunkát végez, anélkül nem is játszhatna mérkőzést.


    A januári olimpiai kvalifikációs világbajnokság kapcsán Máthé úgy fogalmazott: talán ő volt a magyar válogatott legnagyobb szurkolója a televízió előtt, hiszen minden alkalommal állva bíztatta honfitársait, akik a negyeddöntőbe jutással biztosították helyüket a jövő márciusi olimpiai selejtezőn.


    „Volt benne némi szerencse is, de most végre visszakaptuk az elmúlt évek balszerencséjét, és remélhetőleg ki tudunk jutni Párizsba” – szögezte le.

Fotó: MTI

Fel