Kézilabda

Máthé Dominik ennek örülne nagyon

A magyar átlövő csapata a járvány miatt feladta a pályaválasztói jogát és csak idegenben lépnek pályára.- írta meg az M4Sport.

A MOL-Pick Szeged 28-26-ra győzött vasárnap az északmacedón Vardar Szkopje otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában. Hamarosan Szkojében játszik a norvég Elverum csapata is, soraiban Máthé Dominikkal.

A világbajnok ötödik játékos az M4 Sport Sporthíradójában elmondta, feladták a BL-ben a pályaválasztói jogot, mert Norvégiában nem tudnak meccseket játszani a járvány miatt. “Szerdán három hétre elutazunk, előbb Kielcében, majd Szkopjében, végül Szegeden lépünk pályára” – mondta a következő hetel programjáról Máthé.

Elárulta, élvezik, hogy a legrangosabb kupasorozatban szerepelhetnek, ráadásul az átszervezés miatt nem lesz idén kieső, így még plusz két meccset játszhatnak. “Nagyon örülnék, ha Veszprémmel játszanánk a BL-nyolcaddöntőben” – mondta a Norvégiában idén nyáron igazoló, és hamar beszokó játékos.

“A következő három hétben a BL-meccseké a főszerep, egy hétig a válogatottal készülök, majd jövök vissza Norvégiába, ahol egy hét karantén vár rám, majd tíz meccs a bajnokságban. Még öt meccset kell nyernünk a bajnoki címhez” – összegzett a klasszis játékos.

Fel