Kézilabda

Máthé Dominik beszélt az előttünk álló Vb-ről

Két éve a tartaléksorból léptették elő, az idei VB-n már a válogatott húzóembere lehet Máthé DominikA BL-szereplő Elverum légiósa jó magyar szereplésre számít Egyiptomban.

A felfelé ívelő sportpályafutás egyik megtestesítője Máthé Dominik, akit két éve, a dán-német rendezésű kézilabda világbajnokságon Csoknyai István vezetőedző a tartaléksorból előre léptetve jó érzékkel küldött a csatába. Az akkor 19 esztendős újonc. a magyar válogatott amolyan „titkos fegyvere”, gyors egymásutánban hatszor bombázott a svédek kapujába, akiket váratlanul ért a magyar fiú bevetése, a mérkőzést viszont így is ők nyerték. Élvezi a légióséletetA sportága mesterségét Nyíregyházán kitanuló „mesterövész” hatévi szolgálat után tavaly köszönt el Balatonfüredtől és lett a Bajnokok Ligájában csatározó norvég Elverum vendégjátékosa. Dominik kifejezetten élvezi a légiósok életét, és most arra készül, hogy a jövő héten kezdődő egyiptomi világbajnokságon a norvégiai tapasztalatait is kamatoztatva gólokkal és jó csapatjátékkal segítse elő a magyar válogatott céljainak megvalósulását. Amely 2019-ben a tizedik helyen végzett.

Tapasztaltabbnak és harcosabbnak érzem magamat, mint amilyen 2019-ben voltam, noha már akkor is úgy emlegettek, mint aki akkor se rezzen össze, ha az ördöggel találja szemben magát – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Máthé Dominik, aki az idei világbajnokságon már a magyar válogatott egyik húzóembere lehet. – Nyíregyházán tapasztaltam először, hogy az ellenfél játékosai a kemény meccseken eszközökben nemigen válogatva igyekeznek már a lövés előtt levadászni, és ez a helyzet az után se változott, hogy a Balatonfüred kézilabdázója lettem. Megtanultam, hogy miként lehet a védők eszén túljárni, és zokszó nélkül elviselni, hogy ütnek-vágnak a pályán. A 14 csapatos norvég bajnokságban sem hamupipőkék futnak ki a pályára, a küzdelmek soha nem lefutottak. Volt úgy, hogy az utolsó előttit is csak egy góllal tudtuk legyőzni, szóval a lendületből soha nem szabad visszavenni. “

Edzői bizalom, kettős motivációDominik büszke arra, hogy teljes mértékben élvezi a bátor és eredményes játékát nagyra értékelő Börge Lund bizalmát, aki tavaly vette át az Elverum irányítását, miközben 2016 óta ő a norvég férfiválogatott másodedzője is.„Ha valamiből erőt tudok meríteni, azt két dolognak köszönhetem. Még mindig él bennem és erős motivációt jelent a számomra, hogy 19 esztendősen világbajnoki szereplő lehettem, és ott olyan teljesítményt nyújtottam, amelynek köszönhetően ugrásszerűen megnőtt a kedvelőim száma. Kevés csapatjátékosnak adatik meg, hogy húsz éves kora előtt már a „nagyok” között küzdhessen, hát még akkor, ha egy csapatban játszhat Nagy Lászlóval, a sportág nagyságával. Ez önmagában is egy álom beteljesülését jelentette. A másik hajtóerő az a bizalom, amit Elverumban, ebben a Balatonfüred méretű kisvárosban tapasztalok. Lund nagy feladatokat bíz rám, többféle szituációban kell bizonyítanom, legyen az BL mérkőzés, vagy norvégi bajnoki összecsapás” – folytatta Máthé, aki jó magyar szereplést vár az egyiptomi világbajnokságtól.

“Ha minden jól megy, csoportelsőként mehetünk tovább, amihez persze a németeket is le kell győzni, további magabiztos meneteléssel pedig talán az elődöntő is elérhetővé válhat a számunkra.” – mondta befejezésül Dominik, aki örömmel újságolta, hogy Norvégiában jelenleg megengedőbbek a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos intézkedések, de ennek ellenére senkisem könnyelműsködik.

Szalay PéterSzPress Sporthírszolgálat

Fel