Forma 1-RAJTRÁCS MAGAZIN

Marko: „Newey 95%-ban mindig jó döntést hoz”

A tavalyi év végével megszűnt az együttműködés a Renault és a Red Bull Racing istálló között.Új szelek fújnak Milton Keynes-ben és ezeket a szeleket szó szerint meg kell szelidítenie a csapat tervezőzsenijének a 60 éves brit Adrain Newey-nak.

Newey a legelismertebb technikai tervező szakember az f1-ben, akiért már több nagy csapat is bejelentkezett, de a Red Bull mindig tudott neki új motivációt adni, mert továbbra is a vörös bikák technikai részlegének vezetője. Newey a Honda érkezésével új lehetőséget kapott, hogy egy új világbajnok autót építsen Verstappen alá. Newey nem használ tervező szoftvereket, hanem még mindig vonalzóval, körzővel és szabad kézzel tervez egy nagy táblára. Amit ő megtervez, azt egy kolléga viszi számítógépre, azért, hogy azt mindenki tudja használnim és meg is értse.

Fotó: formulapassion

Helnut Marko a Red Bull tanácsadója szerint, Newey a kulcs az új aerodinamikai szabályok és Red Bull sikeressége között. Mindenképpen szeretnék, ha a teljesen új motorszabályokat hozó 2021-re is meg tudnák tartani, mert elmondása szerint, amit természetesen tapasztalatból mond:

” Newey 95%-ban mindig jó döntést hoz”, arról viszont ne feledkezzünk el, hogy ott a stáb is mögötte, akik hozzáteszik a maradék 5%-ot, hogy tényleg jól működjön minden.

Fel