Tenisz

Marbellai tenisztorna – Wawrinka és Thiem is kiesett

Két nagy visszatérő, a svájci Stan Wawrinka és az osztrák Dominic Thiem is az első fordulóban búcsúzott a Marbellán zajló 135 ezer euró (50 millió forint) összdíjazású salakpályás challenger tenisztorna férfiversenyében.

    A magyar szövetség beszámolója szerint a 37. születésnapját hétfőn ünneplő, 385 nap után visszatért Wawrinka 6:2, 6:4-re kapott ki kedden a svéd Elias Ymertől, míg az osztrák játékos 280 nap kihagyás után 6:3, 6:4-re veszített az argentin Pedro Cachinnal szemben.


    Thiem ezt megelőzően legutóbb tavaly júniusban játszott tétmérkőzést, de mivel megsérült a csuklója, hosszú kihagyásra kényszerült, és a világranglista ötvenedik helyére csúszott vissza. Wawrinka (242.) két lábműtétje miatt nem játszhatott több mint egy évig.


    A két Grand Slam-tornagyőztes teniszező közül az osztrák legközelebb a marokkói Marrákesben, majd Monte-Carlóban és Belgrádban versenyez. Monacóban a svájci is ott lehet, mivel szabadkártyát kapott.


    A marbellai torna női versenyében Udvardy Panna, a világranglista 83. helyezettje sikerrel vette az első fordulót, a második körben pedig a német Nastasja Mariana Schunk (243.) lesz az ellenfele szerdán (ma).

Fel