Connect with us

Labdarúgás

Már meg is van Dzsudzsák új csapata

Már meg is van Dzsudzsák új csapata


Nem sokáig maradt új klub nélkül a héten menesztett Dzsudzsák Balázs. A magyar válogatott csapatkapitánya a szintén Egyesült Arab Emirátusokban található al-Ainnál folytatja játékos pályafutását.


A helyi futballhírekre szakosodott UAESoccer már hivatalosnak tekinti, miszerint Dzsudzsák Balász a szintén egyesült arab emírségekbeli, a bajnokságban jelenleg az 5. helyen álló – két mérkőzéssel kevesebbet játszó – al-Ainnál folytatja a pályafutását. A híresztelést Vörösbaranyi József, Dzsudzsák menedzsere sem cáfolta és minden jel szerint hamarosan hivatalosan is bejelentik a felek a transzfert.

A 33 éves szélsőtől a napokban vált meg korábbi klubja, az al-Ittihad Kalba, amely helyi beszámolók szerint szakmai okokra hivatkozva hozta meg döntését.
    “Nagyon örülök, hogy az ázsiai régió egyik legjelentősebb klubjához kerültem – idézte őt az mlsz.hu oldal. – Nagyon boldog vagyok, hogy néhány nappal azután, hogy az eddigi klubom úgy döntött, nem számol velem a jövőben, egy olyan csapathoz igazoltam, amely egyértelműen előrelépést jelent előző csapatomhoz képest.”


    Dzsudzsák méltatta az al-Ain infrastruktúráját, múltját és szurkolótáborát, és kiemelte, hogy az al-Ain jelenleg is harcban van a bajnoki címért, ahogy az Ázsiai Bajnokok Ligájában is érdekelt, így jövő héten már ott is meccsük lesz.


    Az al-Ain eddig egyszer, 2003-ban nyerte meg az ázsiai BL-t, de 2005-ben és 2016-ban is döntős volt. 2018-ban a klubvilágbajnokságon szintén a fináléig menetelt, míg otthon 13 bajnoki címmel és hét kupagyőzelemmel büszkélkedhet. A csapat a mostani szezonban is bajnoki címet szeretne szerezni és az ázsiai BL-ben is a lehető legtovább igyekszik jutni.


    “A bajnokság és a BL, úgy érzem, kitűnő lehetőséget ad arra, hogy a válogatott előtt álló komoly kihívásokra is a lehető legjobban felkészülhessek és minél jobban tudjam majd segíteni a csapatot” – tette hozzá Dzsudzsák, aki 2016 nyara óta futballozik az Egyesült Arab Emírségekben. Előbb az al-Vahda együttesében játszott, majd 2018 szeptemberében igazolt az al-Ittihad Kalbához, amelyben a másfél idény alatt 36 meccsen kilenc gólt szerzett, miközben 52 alkalommal hozta helyzetbe társait.


    Az al-Ain jelenleg a negyedik helyen áll a bajnokságban, ugyanakkor egy, illetve két mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint riválisai. A csapat jelenlegi vezetőedzője a portugál Pedro Emanuel, aki korábban a ciprusi Limasszollal kupát és szuperkupát is nyert. Az MLSZ honlapjának beszámolója kitér rá, hogy Dzsudzsák bajnoki mérkőzésen akár már pénteken (ma) bemutatkozhat, a jövő héten pedig már az ázsiai BL-sorozatban is pályára léphet.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Labdarúgás